Δυο Σκοτσέζες που λατρεύουν τη Ρόδο – 44 φόρες ήρθαν διακοπές στο νησί

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς απένειμε στις κυρίες Anne και Mary Hendrie από τη Σκωτία ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους. Οι δύο κυρίες βρέθηκαν φέτος στο νησί μας για τεσσαρακοστή τέταρτη φορά.
Μητέρα και κόρη διαμένουν κάθε φορά που επισκέπτονται το νησί μας στο ξενοδοχείο «Poseidonia Apartments». Για πρώτη φορά επισκέφθηκαν τη Ρόδο το 1991 και έκτοτε το επισκέπτονται κάθε χρόνο δύο φορές, συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η αγάπη της μητέρας για το νησί μας είναι τόσο μεγάλη, ώστε προκειμένου να το επισκέπτεται έχει παρακάμψει τη μεγάλη της φοβία για τα αεροπλάνα. Η μία κυρία είναι ταμίας σε εταιρία πωλήσεως αυτοκινήτων και η άλλη είναι έμπορος υποδημάτων.
Μητέρα και κόρη δηλώνουν λάτρεις της ελληνικής ηλιοφάνειας και δέος για το μύθο του Κολοσσού της Ρόδου. Αγαπημένα τους σημεία στο νησί είναι οι Πηγές Καλλιθέας και η Λίνδος και αγαπημένες τους ελληνικές γεύσεις είναι το στιφάδο και ο μπακλαβάς. Ένας σημαντικός λόγος που επισκέπτονται πλέον το νησί μας είναι οι Ροδίτες φίλοι τους με τους οποίους μάλιστα βρέθηκαν μαζί στα γραφεία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και με τους οποίους φροντίζουν να περνούν μαζί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο.
Μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη ήταν όταν κατά την άφιξή τους στο νησί το Σεπτέμβριο του 2001 συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν φθάσει οι βαλίτσες τους λόγω της αναστάτωσης που είχε σημειωθεί σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια εξαιτίας του γεγονότος της 11ης Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς. Για καλή τους τύχη οι Ροδίτες φίλοι τους προσφέρθηκαν να τους δανείσουν ρούχα προκειμένου να εξυπηρετηθούν μέχρι να τις πάρουν στα χέρια τους.
Δηλώνουν θαυμάστριες του Σάκη Ρουβά και έχουν ολόκληρη τη συλλογή με τα cd του ενώ πλέον γνωρίζουν αρκετές ελληνικές λέξεις.
Κατά την παραμονή τους στη Ρόδο περνούν πολύ χρόνο σε κάποια από τις παραλίες του νησιού και τα απογεύματα πηγαίνουν για περπάτημα σε περιοχές της Ιξιάς ή της πόλης της Ρόδου. Παρακολουθούν πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο «Ήχος και Φως» και θεωρούν πλέον τη Ρόδο ως τη δεύτερη πατρίδα τους.

Shrunk

Pin It on Pinterest