Τραγικοί οι Τούρκοι: “Δικός μας” είναι ο σεισμός που έγινε Νότια της Καρπάθου!

Ακόμη και ο σεισμός στην Κάρπαθο έγινε αφορμή για την Τουρκία να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη γνωστή προκλητική και επιθετική ρητορική της.

Μεταδίδοντας την είδηση του σεισμού, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ανέφερε ότι το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται εντός της… “μεσογειακής περιοχής της Τουρκίας”, αποδίδοντας την ανακοίνωση αυτή στην Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Συνθηκών της χώρας.

Για να υπηρετήσουν τη θεωρία περί “μεσογειακής περιοχής” οι Τούρκοι σεισμολόγοι λένε ότι το επίκεντρο είναι στο Κας, αν και το συγκεκριμένο τουρκικό λιμάνι απέχει 189 χλμ. από το επίκεντρο, ενώ η Κάρπαθος 128 χλμ.. Το επίκεντρο είναι σε διεθνή ύδατα και σε περιοχή που κατά το Διεθνές Δίκαιο αποδίδεται στην ελληνική πλευρά για οικονομική εκμετάλλευση, εφόσον ανακηρυχθεί ΑΟΖ.

Το “βάφτισμα” του επίκεντρου από τους Τούρκους σεισμολόγους στην δήθεν μεσογειακή περιοχή της Τουρκίας εναρμονίζεται με το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και τις θεωρίες περί Γαλάζιας Πατρίδας.

Τρόμαξαν κάτοικοι του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας

Αισθητή στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου έγινε η σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερς και καταχωρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο.

Κάτοικοι πολλών πόλεων της Αιγύπτου αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από το σεισμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This