Άφθονο γέλιο χάρισε η παράσταση «Σχολείο για γέλια και για κλάματα» απο το Κέντρο Ελπίδα

Με επιτυχία διεξήχθη η παράσταση «Σχολείο για γέλια και για κλάματα» που παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα «Ήλιος» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στο Θερινό Κινηματοθέατρο «ΤΟ ΡΟΔΟΝ».

Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, έντονες φωνητικές αυξομειώσεις, μοντέρνες χορευτικές περιπλανήσεις και αξιοθαύμαστα μουσικά μονοπάτια, άφησαν άφωνους τους θεατές, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Την εκδήλωση «άνοιξε» με την ομιλία της η πρόεδρος του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα. Η πρόεδρος, καλωσόρισε επισήμους και μη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Το έργο, μια φαρσοκωμωδία που μας περνάει χιλιάδες κοινωνικά μηνύματα μέσα από το γέλιο και τη χαρά…. Ο σχολικός εκφοβισμός, η αποξένωση, η φιλιά η αλληλεπίδραση μαθητή και δασκάλου, διαδραματίστηκαν μέσα από τα μάτια ωφελουμένων του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ», βασισμένο σε μια τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Στην παράσταση ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους οι ωφελούμενοι Μανώλης Ροδίτης, Μαρία Πήλιου, Τσαμπίκα Καπούλα, Χριστίνα Μαργαρίτη, Λευτέρης Χατζησταμάτης ,Μάρω Χούλη, Κατερίνα Λατσατιανού, Σταματία Χατζηδημητρίου, Νίκος Σαββίδης.

Άφθονο γέλιο χάρισαν επίσης οι ερμηνείες της προέδρου του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα, του θεατρολόγου Νίκου Χαβιαρά και της μουσικού Τζένη Λεβέντη.

Το σενάριο, που έσπασε τα κοντέρ του γέλιου, έγραψε ο θεατρολόγος Νίκος Χαβιαράς, ο οποίος ανέλαβε εξολοκλήρου και τη σκηνοθεσία του έργου.

Η παράσταση «έκλεισε» με τον πιο ευχάριστο τρόπο! Μουσική και τραγούδια που ετοίμασε η μουσικός της δομής Τζένη Λεβέντη, με τη συνοδείαόλων των ωφελούμενων του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και χορός από τη χορευτική ομάδα του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ».

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ως αντιπρόσωπος του Δήμου Ρόδου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Βυρίνης, ο νομικός μας σύμβουλος κ. Ιωάννης Φλεβάρης ,το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και πλήθος κόσμου τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα .

Ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου το ΔΟΠΑΡ – Δημοτικό οργανισμό πολιτισμού και αθλητισμού Ρόδου, τη Δωδεκανησιακή Στέγη Τεχνών Δω. ΣτΕ. Τε για την πολύτιμη βοήθεια στο σενάριο και τη μελέτη του έργου, το Τυπογραφείο 1985 για τη δωρεάν δημιουργία και εκτύπωση αφισών, καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This