Τους νέους και τις νέες που εισήχθησαν στις ανώτατες οικονομικές σχολές τίμησε η διοίκηση του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Τους νέους και τις νέες που εισήχθησαν στις ανώτατες οικονομικές σχολές της χώρας τίμησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η διοίκηση του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο υπό το συντονισμό της αντιπροέδρου κ. Ελένης Κερανίδη, παρέστησαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών κ. Χρήστος Μπάρδος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος,ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ρόδου κ. Στέλιος Σταματάκης, ο προϊστάμενος της Εφορίας Ρόδου κ. Νίκος Καλογερόπουλος, ο προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων κ. Γιώργος Στάθης μέλη της διοίκησης του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και πλήθος κόσμου.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, τους νέους φοιτητές/συναδέλφους και τους γονείς τους ο πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωστής Ζωγραφίδης, συνεχάρει τον κ. Γιάννη Πάππου και τον κ.Αντώνη Καμπουράκη για την επανεκλογή τους στο ΕΒΕΔ και στην ΕΞΡ αντίστοιχα και τόνισε ότι ως επιστημονικός φορέας θα είναι συμπαραστάτης τους στην κοινή προσπάθεια για την ανόρθωση της Δωδεκανησιακής οικονομίας.

Ο κ. Ζωγραφίδης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βύθισε στο ναδίρ το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων αλλά και στα φοβερά λάθη που διαδραματίζουν οι κυβερνώντες στον οικονομικό τομέα.

«Οι εργαζόμενοι είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται κατακόρυφα, τα εργασιακά τους δικαιώματα να παραγκωνίζονται και η ανεργία να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Το κράτος καταταλαιπωρεί όλους μας με απίστευτη γραφειοκρατία και πολυνομία.

Οι τράπεζες είναι ανήμπορες να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να πάρουν μπρός , αφού τα capital control κατάντησαν μόνιμη τροχοπέδη της ιδιωτικής οικονομίας.Κατά τα άλλα οι κυβερνώντες με την αλόγιστη φορολογία, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και έρχονται τώρα με λίγα ευρώ εν ήδη φιλοδωρήματος να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και το φιλότιμό τους. Πάνω από όλα όμως, προσβάλλουν τους νέους που αντί για ευκαιρίες εργασίας και επιδότηση νέων θέσεων εργασίας τους ξενίτεψαν και τους απαξίωσαν.

Μέσα σε αυτό το τοπίο ζούμε και αυτό το σκηνικό καλούμαστε όλοι μαζί να αλλάξουμε χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις γιατί αυτό δεν οδήγησε ποτέ σε λύσεις και δεν ταιριάζει άλλωστε στην περήφανη και δημοκρατική πατρίδα μας», τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Παρόλα αυτά όπως είπε ο κ. Ζωγραφίδης ,η Ρόδος και ευρύτερα ο νομός Δωδεκανήσου παρά τα δυσβάστακτα που την επεβλήθησαν στέκεται ακόμα όρθια και προσδοκά. Δήλωσε επίσης ότι το στοίχημα της εξόδου από την κρίση θα κερδηθεί και μάλιστα η περιοχή μας θα είναι για ακόμη μια φορά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Απευθυνόμενος στους νέους συναδέλφους του, ο κ. Ζωγραφίδης είπε : «Ο δρόμος και ο χρόνος που θα πρέπει να διανύσετε δεν είναι πολύ μακρύς. Δείξετε μόνο το ζήλο και την επιμέλεια που δείξατε μέχρι τώρα και αγαπήσετε πραγματικά την επιστήμη του ορθολογισμού και της εφαρμοσμένης λογικής. Έτσι εσείς θα είστε οι αυριανοί επώνυμοι αυτού του τόπου και θα δείτε τους κόπους σας σύντομα να πιάνουν τόπο.

Με την πεποίθηση λοιπόν αυτή αγαπητοί νέοι συνάδελφοι, σας ευχόμαστε από καρδιάς καλές σπουδές και θα σας περιμένουμε πίσω γεμάτους εφόδια να αντικαταστήσετε την παλιά φρουρά των οικονομολόγων, αλλά και να φέρετε νέα φρεσκάδα και δυναμική στο κλάδο, ώστε να σηκώσουνε την Ρόδο μας ακόμη ψηλότερα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών τιμητικών επαίνων από τους εκπροσώπους των φορέων από τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου στους νεοεισαχθέντες στις οικονομικές σχολές.

Pin It on Pinterest

Share This