Τουρκικό site προκαλεί: «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν, παράνομη η παρουσία Ελλάδας και ΗΠΑ στο νησί»

Με μία ανιστόρητη και προκλητική προπαγάνδα, το τουρκικό TR Haber παρουσιάζει τα 3/4 της Κρήτης ως… τουρκικά και λέει ότι η παρουσία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στο νησί είναι παράνομες.

Μάλιστα το τουρκικό site παρουσιάζει και σχετικό χάρτη, παίρνοντας την σκυτάλη από τον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί που παρουσίαζε τουρκικό το μισό Αιγαίο, αλλά και την Κρήτη.

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία! Η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί είναι παράνομη», είναι ο τίτλος του προκλητικού άρθρου.

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά, που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της περιόδου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», αναφέρει αρχικά το προκλητικό κείμενο του TR Haber και συνεχίζει

«Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί».

Μάλιστα παρουσιάζονται και δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Ümit Yalım, ο οποίος δήλωσε ότι τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία, όπως και τα γύρω νησιά τα οποία θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This