Τουρκία: Προκλητικό βίντεο για τη διαφήμιση του πυραύλου Çakir – Δείχνει ότι στοχεύει την Χίο

Η Τουρκία παρουσίασε ένα νέο πύραυλο με την ονομασία «ÇAKIR» και στο διαφημιστικό βίντεο που δημοσίευσε, φέρεται να έχει βάλει ως στόχο δοκιμής την Χίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η nordicmonitor.com, ο πύραυλος «ÇAKIR» παράγεται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία Roketsan και έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα. Μάλιστα, μπορεί να εκτοξευθεί από πολλές πλατφόρμες, όπως αεροσκάφη, επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Τουρκία λοιπόν, με κόκκινες κουκίδες εμφανίζονται οι εχθρικές δυνάμεις, ενώ με μπλε οι τουρκικές. Παράλληλα, εικάζεται ότι η δορυφορική τοποθεσία στο βίντεο, έχει υποστεί μεν μερικές αλλαγές, αλλά δείχνει την ακτή του Τσεσμέ στα δυτικά της Τουρκίας. Έτσι, με βάση ειδικούς που επικαλείται το δημοσίευμα, η περιοχή που εμφανίζεται ως εχθρός είναι το ελληνικό νησί της Χίου που απέχει 4,1 μίλια από την τουρκική ακτή.

Το βίντεο που ανέβασε η αμυντική βιομηχανία Roketsan:

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που μίλησαν στην Nordic Monitor, οι τουρκικές εταιρείες όπλων τα τελευταία χρόνια δημιουργούν βίντεο προσομοίωσης με τα προϊόντα που πωλούν, ενώ συνήθως βάζουν ως στόχους την Ελλάδα ή άλλες γειτονικές χώρες.

Pin It on Pinterest

Share This