Τουρισμός: Η αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς αγγίζει το 10-20%

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των tour operators που συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση ITB Berlin, η αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς κυμαίνεται από 10% έως 20%.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2014 οι αφίξεις από Γερμανία θα κυμανθούν τη φετινή θερινή σεζόν μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατ., έναντι 2,3 εκατ. το 2013.

Παράλληλα, από τον περασμένο Απρίλιο τα 30 σημαντικότερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, που δέχονται το 90% του συνόλου των επισκεπτών, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 20.00 για το διάστημα από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και από όλες τις σκανδιναβικές χώρες, από όπου η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα το 2014 αναμένεται να αυξηθεί από 10%-11%.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία των tour operators που συμμετείχαν στην πρόσφατη έκθεση Grekland Panorama, το 2013 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 672.000 Σουηδοί, αριθμός που φέτος αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά περίπου 8%-10%.

Ωστόσο, το σκηνικό παραμένει ρευστό σχετικά με τους Ρώσους τουρίστες, με την κρίση στην Κριμαία να έχει ήδη μειώσει την αξία του ρωσικού νομίσματος κατά 4%. Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα ένα εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία.

Παράλληλα, στην ανάκαμψη του τουρισμού «ποντάρουν» οι πολυάριθμες χαμηλού κόστους εταιρείες που ξεκινούν πτήσεις σταδιακά από την άνοιξη και το καλοκαίρι, με προεξάρχουσα τη Ryanair. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι και η Aegean Airlines, που έχει ενοποιηθεί με την Olympic Air, έχει αυξήσει τη χωρητικότητα για τη φετινή σεζόν.

Πηγή : zougla.gr

 

Pin It on Pinterest