Το κλαμπ της αλαζονείας

Η ενσυναίσθηση αποτελεί σπουδαίο χαρακτηριστικό για όσους ασχολούνται με τα κοινά και φιλοδοξούν να εκπροσωπούν τους συμπολίτες τους.

Η ενσυναίσθηση απαιτεί και επαφή με ανθρώπους που σε γειώνουν καθημερινά με την κοινωνία και τα προβλήματα της. Δεν τους αντιμετωπίζεις ως «κλαμπ της κακομοιριάς» θεωρώντας ότι μεμψιμοιρούν επειδή έχουν το θάρρος της γνώμης τους μπροστά στα προβλήματα τους.

Όταν, όμως, διακατέχεσαι από αλαζονεία, χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα του τόπου σου και πιστεύεις ότι την διαμορφώνεις εσύ.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον κ. Χατζημάρκο.

Διαμορφώνει την δική του πραγματικότητα με τα έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο, παρουσιάζοντας αποσπασματικές παρεμβάσεις σε βαρύγδουπους τίτλους και επικοινωνιακά τσιτάτα.

Όταν διοικείς για 9 συνεχόμενα έτη και φιλοδοξείς να συνεχίσεις διεκδικώντας την ψήφο τον συμπολιτών σου, κρίνεσαι και δεν συγκρίνεσαι. Κρίνεσαι για τα έργα επί των ημερών σου και δεν συγκρίνεσαι με τους προηγούμενους και τι παρέλαβες. Αυτό ανήκει στην αρχή κάθε νέα διοίκησης, στην «περίοδο χάριτος».

Όραμα μας, η αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση της Περιφέρειας που επικρατεί η «ενός ανδρός αρχή».

Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αλλά να γκρεμίσουμε το υφιστάμενο χαλιφάτο συμφερόντων – μικρών και μεγάλων.

Η Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο μας αφορά όλους και οφείλει να μας περιλαμβάνει όλους. Δεν μπορεί κανείς να μείνει πίσω.

Pin It on Pinterest