Εντοπισμός 22 ατόμων και σύλληψη 09 διακινητών στη ν. Ρόδο

Eνημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για ύπαρξη ύποπτου σκάφους στην θαλάσσια περιοχή «ΛΙΝΔΟΥ» ανατολικά ν. Ρόδου, το οποίο κατευθύνονταν προς την περιοχή των Στεγνών ν. Ρόδου.

  Άμεσα στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εντόπισε Ι/Φ σκάφος, με είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς (9 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικοι) το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της ν. Ρόδου. Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο σύνολο τους οι επιβαίνοντες στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή των εννέα (09) ανδρών – κυβερνητών – διακινητών βρέθηκαν συνολικά δεκαεννέα (19) πλαστές ταυτότητες διάφορων Ευρωπαϊκών χωρών.

  Το ανωτέρω ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου συνοδεία του Ναυαγοσωστικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου και συνελήφθησαν οι εννέα (09) άνδρες αλλοδαποί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος και τα πλαστά έγγραφα.

  Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Pin It on Pinterest