“Παράφρονα” απεκάλεσε τον Στράτο Καρίκη ο Δήμαρχος

Απάντηση Δημάρχου Ρόδου στον Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Ευστράτιο Καρίκη.
«Το γαρ πολύ της θλίψεως…..». Αυτό αρκούσε για να δοθεί απάντηση τόσο στον τρόπο αντίδρασης του Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στις δηλώσεις του που ακολούθησαν σχετικά με τον δήθεν αποκλεισμό της μειοψηφίας από τις Επιτροπές.

Είχα δηλώσει στο Α’ Δημοτικό Συμβούλιο ότι οποιαδήποτε δήλωση εντός ή εκτός αιθούσης, θα απαντιέται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως για πρώτη φορά και ελπίζω τελευταία, για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στο Ροδιακό Λαό από ανακριβείς και παραπλανητικές δηλώσεις του κ. Καρίκη, υποχρεούμαι να απαντήσω για να αποκατασταθεί η αλήθεια:

α) Ο Δήμαρχος δεν χρειάζεται να δείξει την δική του δύναμη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί την δύναμη που έχει την αντλεί από τους συμπολίτες του.

β) Ο Δήμαρχος δεν έχει δείξει δείγματα αυταρχισμού και παλαιοκομματισμού, γιατί από την πρώτη ημέρα ζήτησε απ’ όλες τις παρατάξεις να συνεργαστούν για το συμφέρον του τόπου. Ο κ. Καρίκης λειτούργησε “με το καλημέρα” αυταρχικά, αρνούμενος στις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας το δικαίωμα να έχουν εκπροσώπηση στις επιτροπές του Δήμου, προτείνοντας σε όλες μόνο τα μέλη της παράταξης του.
Όμως και στο εσωτερικό της παράταξης του, αψυχολόγητα και υπό το κράτος εκνευρισμού, λειτούργησε απολυταρχικά και διέγραψε από αυτή (χωρίς καμιά διαδικασία) τον Δημοτικό του Σύμβουλο, για τον οποίο πανηγύριζε όταν τον ενέταξε ως υποψήφιο σύμβουλο στην παράταξη του, όμως αυτό είναι εσωτερικό θέμα και δεν μας επιτρέπεται σχόλιο).

γ) Η παράταξη μας δεν απέκλεισε κανένα μέλος της μειοψηφίας, αφού όσες θέσεις προβλέπονται από το Νόμο για την Μειοψηφία, καταλαμβάνονται από αυτούς. Απλώς μετά τόσα χρόνια στον Δήμο, ο κ. Καρίκης δεν έχει αντιληφθεί ότι στην μειοψηφία έχουν εκλεγεί τέσσερις παρατάξεις με ίσα δικαιώματα και όχι μόνο η παράταξη του κ. Καρίκη (η οποία είχε μόλις δυο μέλη περισσότερα από τις άλλες 2 παρατάξεις της μειοψηφίας).

δ) Τον κ. Παπουρά δεν τον πρότεινε η παράταξή μας αλλά ο ίδιος ο κ. Καρίκης, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή, όπου εκλέχθηκε αντιπρόεδρος όσο και προχθές με πρότασή του εκλέχθηκε ομόφωνα σε δυο επιτροπές. Το ότι μετά ακολούθησε η εν θερμώ διαγραφή του, δεν σημαίνει ότι διαγράφονται αυτόματα και οι προηγούμενες σχέσεις συνεργασίες μεταξύ των δύο ανδρών, όταν μάλιστα μέχρι χθες καθόταν δίπλα του στο Δ.Σ.
ε) Τέλος γνωρίζει καλά ο κ. Καρίκης ότι ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία δεν φοβάται την παράταξή του όπως δήλωσε ο ίδιος και μάλιστα δύο φορές δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο μας εκλιπαρούσε να παραβούμε το Νόμο και να ορίσουμε συγκεκριμένο μέλος της παράταξής του στο Λιμενικό Ταμείο, πράγμα που φυσικά δεν πράξαμε προασπίζοντας την νομιμότητα και τα συμφέροντα του Ροδιακού λαού.

Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Καρίκη, ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία είναι ταγμένη να υπηρετεί ακούραστα το Ροδιακό λαό, αυτός ας φροντίσει πρώτα να ελέγξει τα μέλη της παράταξης του που κατ΄ αυτόν, επιμένουν να αμφισβητούν το Ροδιακό και να ασκούν αναιρέσεις στο ΣτΕ παρά τη δική του θέληση, και αλληλοσπαράσσονται για το ποιος θα ορισθεί μέλος σε επιτροπές, αποβλέποντας πάντα ίδιον όφελος,

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία θα κάνει τη δουλειά της και θα λογοδοτεί καθημερινά στο Ροδιακό λαό.

Ο Δήμαρχος

Φώτης Χατζηδιάκος

Pin It on Pinterest