To FBI αποκάλυψε προπαγανδιστικό Ρωσικό δίκτυο ΜΜΕ στην Ελλάδα – Ανάμεσα τους και Ροδίτικο κανάλι

Σχέδιο που είχε στόχο τη ρωσική επιρροή στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και μια σειρά από άλλες χώρες, δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης που θα δημιουργούνταν, κάνει λόγο έρευνα του αμερικανικού FBI και των Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ η οποία διήρκεσε σχεδόν επτά χρόνια.

Επί της ουσίας, η έρευνα ξεκίνησε το 2014, όταν η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε την Κριμαία (τμήμα μέχρι τότε της Ουκρανίας) και άρχισαν να επιβάλλονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι πρώτες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες που συνεργάζονταν με τον πρόεδρο Πούτιν και χρηματοδοτούσαν τις αποσχιστικές ενέργειες στην Κριμαία και το Ντινμπάς. Ένας από αυτούς που υπέστη τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά, ήταν και ο Konstantin Malofeyev, διευθύνων σύμβουλος του δημοσιογραφικού ομίλου Tsargrad και από τους ιδρυτές του fund Marshall Capital Partners, που πριν από πέντε χρόνια εντάχθηκε στην παγκόσμια λίστα καταζητούμενων, καθώς κατηγορείτο για τη δημιουργία παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Η σύλληψη στο Λονδίνο

Ερχόμενοι στο σήμερα, τον Φεβρουάριο συνελήφθη στο Λονδίνο ο 71χρονος τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick (μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής και ανώτερο στέλεχος στο αμερικανικό δίκτυο Fox News την περίοδο 1996 – 2011). Ο εν λόγω, κατηγορείται πως είχε προσληφθεί από τον Ρώσο ολιγάρχη προκειμένου να στήσει ανά τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) μιντιακές επιχειρήσεις που θα προπαγάνδιζαν τις επίσημες ρωσικές θέσεις. Ο συλληφθείς μετείχε μεταξύ άλλων στο διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού δικτύου Hellasnet. Πρόκειται για ένα δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ανά την Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 2015 με επικεφαλής τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, με σημαντικότερο κανάλι το Attica TV, που εκπέμπει στην Αττική. Στο δίκτυο συγκαταλέγονται επίσης τα κανάλια Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα), PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο) και TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία). Μάλιστα η παρουσίαση του δικτύου είχε γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολη.

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης είναι κουμπάρος του Konstantin Malofeyev, καθώς ο Ρώσος ολιγάρχης πάντρεψε τον επιχειρηματία στη Μόσχα το 2014 και ανάμεσα στους καλεσμένους του μυστηρίου, ήταν και ο πρώην επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Η ανακοίνωση του δικτύου της Hellasnet

Μετά τη σύλληψη του Hanick στη βρετανική πρωτεύουσα, η Hellas NET εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον Jack Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα από τις 2/2/2015 εως τις 29/2/2016. Ο Hanick ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS, του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μέρους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτύου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου. Καμία άλλη σχέση, συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This