Το χωριό Ασκληπιείο, απέσπασε βράβευση ως “Excellent Village Destination”

Την προετοιμασία της υποψηφιότητας υποστήριξε ο δραστήριος «Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασκληπιείου», ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη Δρα Δέσποινα Χατζηδιάκου και η κα Άντα Καραγιάννη, πρόεδρος της ΕΠΟΤ.  Το Ασκληπιείο – πήρε το όνομα του από το Ασκληπιείο που διατηρούσε κατά την αρχαιότητα- είναι από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά της Ρόδου με 500 κατοίκους, τη Βυζαντινή εκκλησία Dormition Παρθένου (1060) με σχήμα ελεύθερου σταυρού και τοιχογραφίες του 17ου αιώνα, το εκκλησιαστικό μουσείο, το ελαιοτριβείο, το παραδοσιακό σπίτι, το βυζαντινό φρούριο σε βραχώδες ύψωμα. Όλα αυτά, προσφέρουν στους επισκέπτες εμπειρία αυθεντική και πληροφόρηση. Τελευταία, η περιοχή του Ασκληπιείου, παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη γύρω από τον παραθαλάσσιο οικισμό Κιοτάρι όπου υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια.

Στο χωριό, εδώ και πολλές δεκαετίες, ο σύλλογος και οι κάτοικοι, οργανώνουν το «Αντάμωμα», σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν των Αποδήμων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη «Σκληπενή Σούστα», στοιχείο λαϊκού πολιτισμού. Έχουν διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία ένα προ-συνέδριο (2017) και το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων (2018), με στόχο να ανοίξει μια δυναμική επικοινωνία ανάμεσα στον ροδίτικο ελληνισμό της διασποράς και στον ντόπιο ροδίτη. Σημαντική διοργάνωση με τη συμμετοχή εκτός του τοπικού Συλλόγου, του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΠΟΤ με το ανωτέρω έργο, βασίστηκε στις αρχές της υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης που διέπουν τις δραστηριότητες του τουρισμού. Ανέδειξε δε τη συνεισφορά του στην κοινωνική, οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού σύμφωνα με τους στόχους που υπηρετεί.

*Η ΕΠΟΤ Tourism ThinkTank είναι ένας ανεξάρτητος, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής ιδιωτικός οργανισμός που απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες και Ακαδημαϊκούς του Τουρισμού.

Με τιμή,

Γιάννης Παπαδημήτρης Άντα Καραγιάννη

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest