Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται το νοικοκύρεμα στο Τμήμα Τροχαίου υλικού του δήμου Ρόδου

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται το νοικοκύρεμα στο Τμήμα Τροχαίου υλικού, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά την ατμομηχανή του δήμου Ρόδου.
Απορριμματοφόρα και βαρέου τύπου οχήματα που παρέμεναν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης επί μήνες, σταδιακά επαναδρομολογούνται και σύντομα όλα τα οχήματα θα εκτελούν ξανά δρομολόγια προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
Για τον απόλυτο έλεγχο της εισροής και εκροής καυσίμων έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικές αντλίες  σε όλους τους σταθμούς καυσίμων Τροχαίου Υλικού, ενώ στον σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή Ασγούρου έγινε αντικατάσταση της δεξαμενής.
Παράλληλα σε 20 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση συστήματος GPS σε όλα τα δημοτικά οχήματα βαρέου τύπου ώστε να γίνεται άμεσα και πιο αποδοτικά ο έλεγχος, στοιχείο απαραίτητο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση που είναι και το βασικό ζητούμενο.
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η μηχανοργάνωση και η μηχανογράφηση στο Τμήμα Τροχαίου υλικού με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή πλήρης εικόνα για τα καύσιμα, τα ανταλλακτικά αλλά και την κίνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπόνηση μελετών πυρασφάλειας σε όλες τις βάσεις καυσίμων.
Από το νέο έτος όπως δήλωσε ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κούρτης, η λειτουργία του Τμήματος Τροχαίου Υλικού του Δήμου Ρόδου θα τεθεί σε νέα σύγχρονη και οργανωμένη βάση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και τις ανάγκες του τόπου μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Pin It on Pinterest