19°C55%

Ρόδος: Δις ισόβια στον 42χρονο για τη δολοφονία Καρυώτη – Ισόβια στον γιο του θύματος για ληστεία

Δις ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στον 42χρονο που κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία σε βάρος του 75χρονου Γιώργου Καρυώτη στη Ρόδο. Στην ίδια δίκη, ο 43χρονος γιος του θύματος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη ληστεία σε βάρος του πατέρα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Newsbeast.

Η υπόθεση αφορά το έγκλημα που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2022 στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όταν ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Τι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι

Στην ακροαματική διαδικασία, ο 42χρονος επανέλαβε ότι διέπραξε μόνος του τη δολοφονία, υποστηρίζοντας πως ο γιος του θύματος δεν είχε συμμετοχή. Με τη θέση αυτή επιχείρησε να απαλλάξει τον συγκατηγορούμενό του από την εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο 43χρονος, από την πλευρά του, αρνήθηκε εκ νέου όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Πρόσθεσε το Rodosreport στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Η αποκάλυψη του εγκλήματος και η εξέλιξη της έρευνας

Ο Γιώργος Καρυώτης εντοπίστηκε νεκρός στις 14 Ιουνίου 2022, στην κατοικία του στην Παλιά Πόλη. Είχε τα χέρια δεμένα και σχοινί στον λαιμό.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, νέα στοιχεία προέκυψαν τον Δεκέμβριο του 2024, μετά την κατάθεση μιας γυναίκας. Η μαρτυρία αυτή, σε συνδυασμό με την ταυτοποίηση γενετικού υλικού που συνέδεσε τον 42χρονο με τον τόπο του εγκλήματος, έδωσε διαφορετική κατεύθυνση στην έρευνα.

Για τον γιο του θύματος είχε προηγηθεί, τον Μάρτιο του 2024, καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του πατέρα του. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης έχει ασκήσει έφεση, η εκδίκαση της οποίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκκρεμεί.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα νέα της ημέρας στο Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest