Οι ένοπλες δυνάμεις τίμησαν τους εθνοφύλακες της Ρόδου-φωτος από την εκδήλωση

ι ένοπλες δυνάμεις μας τίμησαν αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες 
αυτούς που ακόμα και πολίτες φυλάνε τα σύνορα μας, τους Εθνοφύλακες.
ΦΥΛΑΞΑΣΘΑΙ ΧΡΕΟΣ
Οι Εθνοφύλακες είναι αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών

Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Εθνοφυλακή είναι μια άρτια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, που αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αφ΄ ενός έχουν υποστεί στρατιωτική εκπαίδευση κατά την στρατιωτική τους θητεία ενώ συμμετέχουν και στις εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, αφ΄ ετέρου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στα πλαίσια της αποστολής των Μονάδων τους.

Η εμπειρία και η διαρκής εκπαίδευση, σε συνδυασμό με το βαθύ εθνικό συναίσθημα και την αίσθηση της προάσπισης των “βωμών και εστιών” καθιστά τις Μονάδες Εθνοφυλακής, ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ρόδου, τελετή για την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε Εθνοφύλακες της Περιοχής Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ». Τις απονομές έκανε ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, για τη συνεχή παρουσία των Εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην καθημερινή βελτίωση της λειτουργίας των Μονάδων Εθνοφυλακής του Σχηματισμού.