Εντοπισμός και περισυλλογή 140 παράνομων μεταναστών και διακινητών στη Ρόδο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν σαράντα (140) παράνομων μεταναστών, προέβησαν πρωινές ώρες της 29/06/14, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχήμεταξύ ν. Καρπάθου και ν. Ρόδου.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 28/06/14 για την ύπαρξη ακυβέρνητου, λόγω μηχανικής βλάβης, κινδυνεύοντος σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα μεταξύ ν. Καρπάθου και ν. Ρόδου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ το κινδυνεύον σκάφος εντοπίσθηκε την ίδια ημέρα από ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλαβαν μέρος σταδιακά εννέα (09) παραπλέοντα πλοία και παράλληλα στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρωινές ώρες της 29/06/14, τα ανωτέρω εκατόν σαράντα (140) άτομα περισυνελέγησαν από το Φ/Γ “MOON BRIGHT SW” σημαίας Παναμά, που είχε δεσμευθεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το οποίο στην συνέχεια με τη συνοδεία της φρεγάτας του Π.Ν. κατευθύνθηκε προς ν. Ρόδο που με την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Ρόδου οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΑ” Ν.Ρ.241 και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Κάλαθου ν. Ρόδου.

Όλοι οι διασωθέντες συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ τέσσερις (04) από αυτούς φέρονται ως διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Pin It on Pinterest