Τι θα ισχύει στις δεξιώσεις από 1η Ιουλίου με τον αριθμό καλεσμένων

Σε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η Κυβέρνηση μετά από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας καθώς από τη από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που ισχύει σήμερα. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η αλλαγή στο όριο καλεσμένων

Περισσότερα… προσκλητήρια θα μπορούν να μοιράσουν όσοι έχουν προγραμματίσει κάποια δεξίωση από την 1η Ιουλίου 2021 και μετά αφού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Σε ποιες περιοχές θα επιτραπούν οι εμποροπανηγύρεις

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε ανακοινώσεις και για τις εμποροπανηγύρεις, καθώς αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.