Τι λένε δυο απο τις εταιρείες που αποκλειστήκαν δια της βίας απο τον διαγωνισμό για τις ομπρέλες

Μετά όσα τραγικά συνέβησαν χθες στο Δημαρχείο οι ομπρελάδες εν κρυπτώ κατάφεραν να πραγματοποιήσουν σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό ενώ έξω γινόταν ένας κακός χαμός με συγκρούσεις για να αποτραπεί η είσοδος εταιρειών στον διαγωνισμό που έγινε με αμφίβολη νομιμότητα απο την επιτροπή.

Οι εταιρείες έχουν κινηθεί νομικά για την άμεση ακύρωση του διαγωνισμού και την επανεκτέλεση του με κάθε νομιμότητα.

Τι αναφέρουν οι δυο εταιρείες:

«Οι δύο εταιρείες μας οι οποίες έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν νομίμως, εξέδωσαν τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές και κατέθεσαν εγκαίρως όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούντο σύμφωνα με τη διακήρυξη του Δήμου Ρόδου. Την 29η Ιουνίου 2023 βρισκόμασταν μισή ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας έμπροσθεν από την αίθουσα του Δημαρχείου στο οποίο αναγραφόταν ότι θα λάβει χώρο ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και αφού μέχρι τις 12:00 δεν είχε ανοίξει ακόμη η πόρτα, πληροφορηθήκαμε ότι ο διαγωνισμός λάμβανε χώρα σε άλλο χώρο, στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου, με παρουσία μόνο της Κοινοπραξίας Ομπρελάδων της περιοχής. Τα στελέχη και οι δικηγόροι της εταιρείας μας, προσπάθησαν να πλησιάσουν την αίθουσα του πλειστηριασμού, η οποία είχε αποκλειστεί από αγνώστους σε εμάς μπράβους, όπου εν μέσω ύβρεων και απειλών άρχισαν αμέσως να μας εκσφενδονίζουν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προκειμένου να τραπούμε σε φυγή, τοποθέτησαν δε ένα βαρύ τραπέζι ως οδόφραγμα προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος κάθε μη αρεστού σε αυτούς, στο χώρο του πλειστηριασμού.

Κατόπιν αυτών αναγκαστήκαμε να καλέσουμε το ΑΤ Ρόδου το οποίο αφού ήρθε αρκετή ώρα αργότερα, προσπάθησε να πείσει τους καταληψίες προκειμένου να εισέλθουμε και να ασκήσουμε τα νόνιμα δικαιώματά μας. Τελικά, όταν καταφέρασμε να μπούμε στο χώρο όπου γινόταν ο διαγωνισμός ενημερωθήκαμε ότι όλα τα πόστα της ακτογραμμής της πόλης της Ρόδου είχαν ήδη δοθεί στην Κοινοπραξία Ομπρελάδων στην τιμή της πρώτης προσφοράς καθώς δεν υπήρξε άλλος πλειοδότης.

Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μας για το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε ουσιαστικά από την όλη διαδικασία, οι εκπρόσωποι του Δήμου απλώς ψέλλιζαν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη άλλων ενδιαφερόμενων και δεν πληροφορήθηκαν τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν ακριβώς έξω από την πόρτα της αίθουσας, με την παρουσία της αστυνομίας που προσπαθουσε να βάλει τα πράγματα σε τάξη, έτσι ώστε να σταματήσουν τη διαδικασία. Οι εταιρείες μας όχι μόνο δεν είναι φαντάσματα, αλλά αντιθέτως κατέθεσαν ΦΕΚ Ίδρυσης και συμμετείχαν με τους νόμιμους εκπροσώπους τους στι διαγωνισμό, εμποδίστηκαν δεν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, από άγνωστους μπράβους φαντάσματα με την ανοχή της Επιτροπής, με αποτέλεσμα όχι μόνο να πληγούν επιχειρηματικά μας συμφέροντα αλλά δυστυχώς να μείνουν χωρίς εργασία όλο το προσωπικό που είχαμε ήδη βρει και προσλάβει, αλλά και να στερηθεί το ελληνικό δημόσιο και κατά συνέπεια ο Έλληνας φορολογούμενος, από την υψηλότερη προσφορά την οποία είχαμε σκοπό να υποβάλλουμε, που με απλά λόγια σημαίνει ότι περισσότερα χρήματα θα πήγαιναν στα ταμεία του κράτους μας.

Οι εταιρείες μας επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, και ειδικότερα αυτό της προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της ουσιαστικής νομιμότητας του εν λόγω διαγωνισμού. Θεωρούμε δε ότι οι πρακτικές τραμπούκων και μπράβων που εμποδίζουν τους νόμιμους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε κάποιον διαγωνισμό, όχι μόνο δεν τιμά τον τόπο μας, αλλά οδηγεί και σε υποβάθμιση του τουριστικού πορϊόντος το οποίο μένει δέσμιο στα μικροσυμφέροντα αυτών που λυμάινονται τις τοπικές κιοινωνίες».

Pin It on Pinterest