Τι απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου για τις συνθήκες νοσηλείας

Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάσθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και αφορά τις συνθήκες νοσηλείας ασθενών στο Γ.Ν. Ρόδου επισημαίνονται τα παρακάτω:

Έχουν δοθεί σαφείς έγγραφες οδηγίες για την αποφυγή εισόδου πτηνών στους χώρους του Γ.Ν. Ρόδου και έχουν αναρτηθεί πινακίδες που απαγορεύουν το άνοιγμα των παραθύρων και των κοινόχρηστων θυρών προς αποφυγή εισόδου των περιστεριών.

Το προσωπικό του Γ.Ν. Ρόδου και η υπηρεσία φύλαξης παρεμβαίνει όπου απαιτείται για την απομάκρυνση των πτηνών και για να δίδουν οδηγίες στους συνοδούς για την χρήση των παραθύρων.

Δεν υπήρξε κανένας χαλασμένος απινιδωτής το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά και γενικότερα καθώς, τα μηχανήματα που παρουσιάζουν βλάβη αποσύρονται άμεσα.

Ο εκλιπών ασθενής διεκομίσθη την 08/04/2022 από τη Σύμη και νοσηλεύτηκε στο Καρδιολογικό τμήμα με Οξεία Καρδιακή Ανεπάρκεια μη αντιρροπούμενη φαρμακευτικά. Ακολούθως ως ύστατη προσπάθεια και πάρα τα 90 χρόνια του ασθενούς έγινε στεφανιογραφικός έλεγχος ο οποίος ανέδειξε πολυαγγειακή νόσο, υπεύθυνη της υποτροπιάζουσας οξείας καρδιακής Ανεπάρκειας.

Κατά τη διάρκεια της στεφανιογραφίας υπέστη καρδιακή ανακοπή, ανετάχθη από τους ιατρούς, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη Μονάδα παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια σε έδαφος της καρδιογενούς καταπληξίας, και όχι από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη απότοκο των περιστεριών.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων του Γ.Ν. Ρόδου σε πρόσφατο έλεγχο διαπίστωσε ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων αποτελεί τμήμα ελεύθερο πολυανθεκτικών μικροβίων.

Οι χαρακτηρισμοί που περιγράφονται από τον καταγγέλοντα σχετικά με την κατάσταση του νοσοκομείου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν αντικείμενο άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματος από την Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Η συνεχής βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης του Γ.Ν. Ρόδου, η οποία ευχαριστεί το προσωπικό για την συνεχή, άοκνη και με ιδιαίτερο ζήλο προσφορά του.

ΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Pin It on Pinterest

Share This