Παρέμβαση Κόνσολα για να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο της αναπαλαίωσης και ανάδειξης της οικίας Μαρίκας Βενιζέλου στη Λέρο

Την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των αναγκαίων μελετών και των έργων αναπαλαίωσης και αποκατάστασης του κτιρίου «Οικία Μαρίκα Βενιζέλου» στη Λέρο, προκειμένου να μετατραπεί σε πολιτιστικό και εκθεσιακό χώρο, ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Λέρου και έχει ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 1469 του 1950 «περί προστασίας ειδικής κατηγορίας οικοδομημάτων και έργων τέχνης μεταγενέστερων του 1830».

Το χαρακτηρίζει ως: «σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας κτίριο του νησιού, που χρήζει άμεσης παρέμβασης προκειμένου να προχωρήσει η αναπαλαίωση και η αξιοποίηση του, με σεβασμό στην ιστορία και στην αρχιτεκτονική του αισθητική».

Επισημαίνει ότι ο Δήμος πρόσφατα προχώρησε στην αρχιτεκτονική αποτύπωση του κτιρίου, η οποία κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταβολή χρήσης προκειμένου να μετατραπεί σε πολιτιστικό και εκθεσιακό χώρο.

Pin It on Pinterest

Share This