Δράση του Δήμου υπέρ του Θρησκευτικού τουρισμού – Έντυπο με τα θρησκευτικά μνημεία

-Ένα νέο έντυπο που προορίζεται να εξυπηρετήσει από την επόμενη τουριστική περίοδο τους επισκέπτες της Ρόδου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την πλούσια θρησκευτική ιστορία της έχει ετοιμάσει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
Το κείμενο επιμελήθηκε ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού κύριος Βλάσης Φακιόλης και στη συνέχεια δόθηκε στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου ώστε να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις και παρατηρήσεις.
Το έντυπο έχει τυπωθεί σε μέγεθος Α3. Στη μία πλευρά του παρουσιάζονται τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στη Μεσαιωνική Πόλη, στις Εκκλησίες που δεν έγιναν Μουσουλμανικά Τεμένη, στις Εκκλησίες που μετατράπηκαν σε Μουσουλμανικά Τεμένη, στα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου εκτός των τειχών, στα Μουσουλμανικά Τεμένη και στη Συναγωγή Σαλώμ.
Στην άλλη πλευρά του παρουσιάζονται οι θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται σε ενότητες τα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου στη δυτική, στην ανατολική και στη νότια πλευρά του νησιού.
Το καλαίσθητο έντυπο έχει τυπωθεί στην ελληνική, στην αγγλική και στη ρώσικη γλώσσα και διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους από τα Γραφεία Πληροφοριών (Information Offices) του Δήμου Ρόδου. Δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την εταιρία «Επτάλοφος Α.Β.Ε.Ε. Εκδοτικές Επιχειρήσεις» που επιλέχθηκε μετά από ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό
Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στο κείμενο αποτελούν χορηγία του φωτογράφου κυρίου Εμμανουήλ Φιλίππου.

Pin It on Pinterest