Θρίλερ με βρετανικό μαχητικό F-35 με άκρως μυστική τεχνολογία που συνετρίβη στη Μεσόγειο

Ένα αεροσκάφος F-35B Lightning του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών, συνετρίβη στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τα υποβρύχια του Βασιλικού Ναυτικού έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με τις ρωσικές δυνάμεις, προκειμένου να ανακτήσουν τα αεροσκάφος που περιέχει άκρως μυστική τεχνολογία.

Ο πιλότος του F-35 αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει λίγο μετά την απογείωσή του από τη ναυαρχίδα του αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, HMS Queen Elizabeth, κατά τη διάρκεια «άσκησης ρουτίνας».

Οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το βρετανικό μαχητικό επόμενης γενιάς που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, πριν φτάσουν σε αυτό Ρώσοι. Η τεχνολογία του αεροσκάφους, που σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άκρως απόρρητα ραντάρ και αισθητήρες και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη καθώς επιτρέπει στο F-35 να πετάει «αόρατο» σε εχθρικό έδαφος με υπερηχητικές ταχύτητες. Ωστόσο, είναι πιθανό η Κίνα να γνωρίζει ήδη όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για το τζετ μέσω κατασκοπείας.

Το αεροσκάφος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και η τοποθεσία του στον πυθμένα της θάλασσας θα προστατεύεται από αγγλοαμερικανική ομάδα ασφαλείας καταδύσεων μέχρι να ανακτηθεί από τον βυθό της Μεσογείου. Η επιχείρηση, που καλύπτεται από μυστικότητα, θεωρείται ότι περιλαμβάνει δύτες και μικροσκοπικά υποβρύχια.

Ως το πιο προηγμένο και ακριβό τζετ του Ηνωμένου Βασιλείου, το μονοθέσιο μπορεί να προσγειωθεί κατακόρυφα και αρκεί ένας μικρός διάδρομος για να απογειωθεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This