Εξοργιστικό βίντεο: Υπάλληλοι υγείας σκότωσαν σκυλάκι ενώ απολύμαιναν διαμέρισμα

Κινέζοι υπάλληλοι στον τομέα της υγείας με ειδικές στολές κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και σκότωσαν ένα σκυλάκι, την ώρα που η ιδιοκτήτριά του βρισκόταν σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού. Οι κυβερνητικοί εργαζόμενοι φέρεται να χτύπησαν θανάσιμα στο κεφάλι το άτυχο ζώο με έναν λοστό, την ώρα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της γυναίκας την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, από το σοκαριστικό περιστατικό, που σημειώθηκε στην νοτιοανατολική επαρχία Jiangxi, έχει έρθει στη δημοσιότητα και ένα βίντεο.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, γνωστή μόνο ως Fu, είχε μπει σε καραντίνα σε ένα κοντινό ξενοδοχείο όταν συνέβησαν όλο, παρά το γεγονός ότι ήταν αρνητική στην Covid και στον σκύλο δεν είχε γίνει κάποιο τεστ.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, το περιστατικό δείχνει τις μεθόδους που εφαρμόζει η Κίνα για να πετύχει μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων. To BBC με τη σειρά του σημειώνει πως η στρατηγική αυτή των μηδενικών κρουσμάτων δέχεται δριμεία κριτική μετά το περιστατικό, ενώ οργή εκφράζεται και στα social media, με το βίντεο να έχει εκατομμύρια views.

H Fu διατάχθηκε να αφήσει το σπίτι της και να μπει σε καραντίνα όταν κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο συγκρότημα όπου διαμένει. Λίγες ώρες αργότερα, οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν ότι δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπήκαν στο σαλόνι της, έχοντας στα χέρια έναν λοστό και μια πλαστική σακούλα.

«Είπε ο αρχηγός ότι πρέπει να το τακτοποιήσουμε εδώ;», ακούγεται να λέει ο ένας, με τον άλλον να απαντά: «Ναι», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τότε πλησιάζει τον σκύλο, ο οποίος κρύβεται κάτω από ένα τραπέζι και το χτυπά στο κεφάλι με τον λοστό, με αποτέλεσμα το ζώο να τρέξει για να βρει καταφύγιο σε ένα άλλο δωμάτιο.

Το βίντεο ανάρτησε η ιδιοκτήτρια του σκύλου και σε αυτό φαίνεται το ζώο λίγο προτού σκοτωθεί.
Κυβερνητικός αξιωματούχος της περιοχής δήλωσε πως στους υπαλλήλους είχε δοθεί η οδηγία να απολυμάνουν το σπίτι, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν τους είχε δοθεί η εντολή να σκοτώσουν τον σκύλο.

Σύμφωνα με το BBC, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση, απολογούμενες για όσα συνέβησαν και λέγοντας ότι ένας από τους υπαλλήλους έχει απολυθεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Share This