Θρίλερ με τη φωτιά στο πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Πληροφορίες ότι αναζητούνται 11 άτομα, δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι αναζητούνται ακόμη 11 άτομα. Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν πως υπάρχουν δύο άτομα εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου και στελέχη του Λιμενικού είναι σε επικοινωνία μαζί τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.javascript:”;

Στο Newsbeast μίλησε νωρίτερα η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Σπυριδούλα Μερόπη Υδραίου, σύμφωνα με την οποία, οι διασωθέντες επιβάτες που μαζί με το πλήρωμα φτάνουν τα περίπου 300 άτομα θα φτάσουν στο λιμάνι της Κερκύρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στις 10:30 περίπου.

Σύμφωνα με την κα Υδραίου, μεταφέρονται τόσο από σωστικές λέμβους του λιμενικού όσο και από αλιευτικά σκάφη ιδιωτών, κατοίκων τα οποία βρίσκονταν κοντά στο σημείο και συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης. Η κα Υδραίου λέει πως στο λιμάνι της Κέρκυρας έχει ήδη στηθεί ένας μηχανισμός και περιμένει αυτούς τους ανθρώπους για να τους παράσχει φροντίδα με κλιμάκια του δήμου, της περιφέρειας, του λιμανιού, του ΕΟΔΥ, γιατρών κτλ.

Η κα Υδραίου σημειώνει ακόμα πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η ίδια για την ώρα, η εκκένωση του πλοίου ήταν επιτυχής και όλοι οι επιβαίνοντες έχουν διασωθεί. Το Newsbeast επικοινώνησε και με το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο λέει ότι δεν έχει γίνει ακόμα καταμέτρηση των επιβαινόντων και πως ταυτόχρονα γίνονται έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

Επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο έφτασαν στο λιμάνι της Κέρκυρας

Pin It on Pinterest

Share This