Θυμήσου! Πώς κυβέρνησαν, πώς σε φρόντισαν, πώς και τι σε τάισαν!

Θυμήσου!
Πώς κυβέρνησαν, πώς σε φρόντισαν, πώς και τι σε τάισαν!
Η Ευρώπη μέχρι πρότινος κατάφερε παρά τις χρόνιες πιέσεις των πολυεθνικών, να κρατήσει έξω απ’ την πόρτα της, την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στο έδαφος της.
Από τις 13.1 αυτό δεν ισχύει πια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να αποφασίζει κάθε κράτος μέλος μόνο του την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σπόρων, στην επικράτεια του.
Η αρχή “διαίρει και βασίλευε” καλά κρατεί. Θα ‘ναι δύσκολο αν π.χ. ένα κράτος μέλος αντισταθεί στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων μόνο του, και επιβάλει περιορισμούς. Η εταιρία μπορεί να μηνύσει το κράτος για διαφυγόντα κέρδη, κι αυτό να πληρώσει και πρόστιμο.
Τα μεταλλαγμένα είναι ζωντανοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο και δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν με φυσικό τρόπο.
Η Greenpeace αντιστέκεται στην απελευθέρωση των μεταλλαγμένων στο περιβάλλον γιατί οι κίνδυνοι είναι ανυπολόγιστοι και μη αναστρέψιμοι.
Έπειτα απορούμε με την έξαρση των καρκινογενέσεων. Επίσημα επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος από την κατανάλωση μεταλλαγμένης ντομάτας που περιείχε γονίδια ψαριών. Το συμβάν ανακοίνωσε το νοσοκομείο Carlos III στην Μαδρίτη την περασμένη Κυριακή.
Ασχολούμαστε με το χρέος και μας διαφεύγουν σημαντικές αποφάσεις κανονισμών που η εφαρμογή τους προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Πηγή: htpp//sinergasia.gr/article.php?id=731 και htpp//terrapapers.com/?p=67340
Καθολική (Κική) Τσακίρη
Οικονομολόγος
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
topotami12.wordpress.com
[email protected]