…Αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα όλοι μαζί, μας ενώνουν και δεν μας διχάζουν

ΑΡΘΡΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ
…Αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα όλοι μαζί, μας ενώνουν και δεν μας διχάζουν
Οι επικείμενες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου αποτελούν την πλέον κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Μετά από χρόνια αιματηρών θυσιών του Ελληνικού λαού  μπορούμε πλέον να εξέλθουμε από το Μνημόνιο και να διεκδικήσουμε εφαρμογή των συμφωνηθέντων του 2012 από τους ευρωπαίους  για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Έχουμε πετύχει όλα τα προαπαιτούμενα με κυριότερο  τα  πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού,  δηλαδή να μπορούμε ως  χώρα να ικανοποιούμε τις ανάγκες του κράτους μας  χωρίς δανεισμό. Απομένει βέβαια μία τελική συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων και να μειωθεί το επιτόκιο τους, ελαφρύνοντας τις ετήσιες δόσεις του χρέους.
Έτσι θα μπορέσουμε ως κράτος να εξοικονομήσουμε ετήσιους πόρους μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι  θα διοχετευτούν για την ανακούφιση του λαού, ειδικά για τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,  την χρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας, της άμυνας, κ.τ.λ. αλλά και για τα αναπτυξιακά προγράμματα, ώστε εν τέλει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Είναι προφανές δε, ότι όταν εφαρμόζεται μία πολιτική περιστολής των δαπανών και μειώσεων εκ των πραγμάτων προκαλούνται ποικίλου τύπου δυσαρέσκειες, αλλά είναι επίσης προφανές ότι εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Για το λόγο αυτό ο ελληνικός λαός στήριξε επί 2,5 χρόνια με τις θυσίες του, την κυβερνητική πολιτική η οποία αποδίδει επί τέλους καρπούς. Ήδη η ανεργία υποχώρησε σημαντικά για πρώτη φορά από το 2010 ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης,  την ίδια στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει ύφεση.
 Είχαν όλα την έκβαση τα τελευταία 2,5 χρόνια με την κυβέρνηση  όπου συμμετείχε ως κύριος εταίρος η Νέα Δημοκρατία; Η απάντηση είναι εν μέρει αρνητική, διότι υπήρξαν και σημαντικά λάθη στην εφαρμογή της πολιτικής της (Νέα Δημοκρατία) και καθυστερήσεις που κόστισαν πολιτικά στην κυβέρνηση αυτή. Αφ’ ετέρου όμως και εδώ έγκειται και το προαναφερθέν  θετικό πρόσημο του έργου της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά, είναι δεδομένο. Η θέση της χώρας σταθεροποιήθηκε εντός της ευρωζώνης, μπήκαν οι βάσεις για «αναδιάρθρωση» Ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα για να χτίσουμε το μέλλον, μέσα από δουλειά και προσπάθεια.
Δυστυχώς όλες αυτές οι προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα των θυσιών του λαού μας τίθενται υπό αμφισβήτηση εξαιτίας της καιροσκοπικής διάθεσης του κ Τσίπρα. Χάθηκε μία χρυσή ευκαιρία για τη χώρα για εθνική συνεννόηση την οποία επιδίωξε ο Πρωθυπουργός κ Σαμαράς για να εκλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να γίνει συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές τέλος του 2015. Παράλληλα θα έκλεινε η διαπραγμάτευση και θα βγαίναμε από το μνημόνιο ώστε με εθνική σύμπνοια να διεκδικούσαμε αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους ζητώντας από τους ευρωπαίους να εφαρμόσουν την συμφωνία του 2012.
Ο κ Τσίπρας επέλεξε το δρόμο της φθηνής δημαγωγίας, των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και μίας διχαστικής ρητορείας απλά και μόνο για να καταλάβει με ρεσάλτο την εξουσία. Από το Σεπτέμβριο του 2014 στην ΔΕΘ μέχρι και σήμερα έχει υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα και επενδύει στην οικονομική δυσπραγία του λαού καλλιεργώντας ξανά το μύθο  «Λεφτά υπάρχουν» του κ Παπανδρέου.
Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και ανεύθυνο πολιτικό συνονθύλευμα που εκ του πονηρού οι μισοί δηλώνουν άλλα το πρωί και οι υπόλοιποι τα αντίθετα το βράδυ προκειμένου να καλύπτουν όλες τις απόψεις και όλους τους πολίτες.
Την ίδια τακτική ακολουθούν για όλα τα ζητήματα όπως τα εθνικά θέματα, την λαθρομετανάστευση, την αστυνομία, την  άμυνα και το στρατό κ.α.  Τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ακραίες και επιζήμιες εθνικά απόψεις για να ικανοποιούν τις ακροαριστερές συνιστώσες τους και την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι καθησυχάζουν το μέσο πολίτη με ήπιες απόψεις.
Όσο για τα «κουρέματα» και τις οικονομικές υποσχέσεις που μοιράζει αφειδώς στο εσωτερικό, την ίδια στιγμή με άρθρα του και συνεντεύξεις στη Γερμανία καθησυχάζει τους γερμανούς φορολογούμενους ότι δεν κινδυνεύουν τα χρήματα τους!!! Αυτό είναι το διπλό παιχνίδι του κ Τσίπρα και των συντρόφων του, να παριστάνουν τους λέοντες στο εσωτερικό και τις γατούλες στο εξωτερικό. Μόνο που αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά και το λαϊκισμό αποσταθεροποιεί την κοινωνία και τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας με απόδειξη την φυγή κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες τις τελευταίες μέρες.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μία περίοδο πολιτικών, οικονομικών και γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων. Πρέπει να επιλέξουμε να πορευτούμε με βάση αυτά που μας ενώνουν ως λαός απέναντι στο κοινό μας μέλλον και να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες των λαϊκιστών και των πολιτικών καιροσκόπων που θα μας βάλουν σε εθνικές περιπέτειες.
Στις 25 Ιανουαρίου είμαι βέβαιος λοιπόν ότι οι πολίτες θα επιλέξουν να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο αξιοποιώντας τις θυσίες που έχουμε όλοι υποστεί.  Οι πολίτες θα επιλέξουν να εμπιστευθούν την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα όλοι μαζί, μας ενώνουν και δεν μας διχάζουν.
Ιωάννης Παππάς
Οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ.
Στα Δωδεκάνησα

Pin It on Pinterest