Θεμελιώθηκε σήμερα το νέο 15θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

Παρουσία επισήμων και κατοίκων της κοινότητας του Αρχαγγέλου, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο η θεμελίωση του 15θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου. Παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, οι Βουλευτές κ.κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργυρός Αργυρού, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέργος Παρδαλός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος τη Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Πετράκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βασίλης Καραγιάννης, ο Διοικητής 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου Λιμενικού Αρχιπλοίαρχος κ. Γιάννης Αργυρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) κ. Καραγιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Ελληνική Δομική» κ. Παύλος Σταματάκος. Ακόμη παρόντες ήταν οι πρώην Δήμαρχοι Αρχαγγέλου κ.κ. Θεοδόσης Κολιάδης και Αλέκος Παπουράς, ενώ ο τέως Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς δεν παραβρέθηκε λόγω απουσίας του εκτός Ρόδου.
Η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου δημοτικού σχολείου στον Αρχάγγελο αποτελεί όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής. Η προσπάθεια ξεκίνησε ουσιαστικά το 2005 όταν το Υπουργείο Παιδείας ανέθεσε όλες τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου σχολείου στον ΟΣΚ, επί Δημαρχίας Θεοδόση Κολιάδη και ωρίμασε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Καποδιστριακού Δήμου Αρχαγγέλου με τον ΟΣΚ το 2007 επί Δημαρχίας Αλέκου Παπουρά. Γραφειοκρατικές διαδικασίες παραλίγο να ακυρώσουν το έργο, το οποίο μπήκε σε νέες βάσεις το 2011 με ενέργειες του Δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, που ανανέωσε τη σύμβαση με τον ΟΣΚ και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου ολοκλήρωσαν το σύνολο των απαιτούμενων μελετών το 2013.
Το νέο σχολικό κτήριο θα λειτουργεί ως ολοήμερο δημοτικό σχολείο, δυναμικότητας 300 μαθητών. Θα είναι ένα διώροφο κτηριακό συγκρότημα, με συνολική δόμηση 2.500 τ.μ., και θα διαθέτει πέραν των αιθουσών διδασκαλίας : αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο εστίασης, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, διοικητικούς χώρους, κλπ. Βρίσκεται στην περιοχή Λειβάδας της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου εντός οικοπέδου επιφάνειας 8.500 τ.μ.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Η χρηματοδότηση, η επίβλεψη και η κατασκευή αποτελεί ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).
Με την ολοκλήρωση του σχολείου, θα μεταστεγαστεί στο νέο κτήριο και το νυν 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου.
Θεμελιώνοντας το κτήριο, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του, για το νέο μεγάλο έργο που γίνεται στο νησί μας.
«Η έναρξη του δεύτερου έτους της νέας δημοτικής αρχής γίνεται με τους καλύτερους οιωνούς. Ξεκινάμε με την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου υποδομής στην παιδεία. Ένα μεγάλο έργο που έχει τη βάση του στη διαχρονική προσήλωση και προσπάθεια των προηγούμενων δημάρχων και του τοπικού βουλευτή και νυν αντιπροέδρου της βουλής κ. Κρεμαστινού, τους οποίους και ευχαριστούμε. Θα εργαστούμε όλοι σκληρά ώστε χωρίς άλλες καθυστερήσεις να υλοποιηθεί και να παραδοθεί εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου», δήλωσε μετά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ρόδου.

 

Pin It on Pinterest

Share This