Θανάσης Μπαράκας: Ο Ροδίτης πρωταθλητής του στίβου, από σήμερα στην ποδηλασία

Ο Ροδίτης πρωταθλητής Θανάσης Μπαράκας που μας έχει κάνει περήφανους με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές στον στίβο , κάνει “στροφή” και κάνοντας τον απολογισμό στην επιτυχημένη του πορεία στο στίβο , ξεκινάει το νέο του ταξίδι στην ποδηλασία, την παλιά του αγάπη.  Τι δηλώνει ο ίδιος:

“ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ”

“Μετά από 16 εκπληκτικά χρόνια διαρκούς παρουσίας και προσπαθειών στον στίβο των Παραολυμπιακών αγώνων, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωριστώ τα αγωνίσματα που αγάπησα και που τόσα βραβεία και χαρές μου πρόσφεραν στην πολυετή αθλητική πορεία μου.
Με το άλμα σε μήκος, στο τριπλούν, στο πένταθλο και σε αγώνες δρόμου, αγωνίστηκα συνολικά σε:
4 Παραολυμπιάδες με 1 χρυσό και 1 χάλκινο μετάλλιο.
6 Παγκόσμια πρωταθλήματα με 1 χρυσό 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια.
1 Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού Στίβου με 1 χρυσό και 1 χάλκινο μετάλλιο και κατάκτηση του Παγκοσμίου Ρεκόρ Κλειστού Στίβου.
6 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με 4 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο.
1 Βαλκανικό πρωτάθλημα με 3 χρυσά μετάλλια.

Και δεν αναφέρω τη συμμετοχή μου στα πάμπολλα πανελλήνια πρωταθλήματα, με 4 πανελλήνια ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα, στο άλμα σε μήκος, στο τριπλούν και στο πένταθλο όπως και στα διεθνή Grand Prix στίβου.
Άπειροι αγώνες και αγωνίες, μαζί με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που θέλω σήμερα, πιάνοντας το νήμα της αθλητικής μου ζωής από την αρχή, να τους θυμηθώ όλους και να τους ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί χωρίς την παρουσία τους, την αμέριστη βοήθειά τους και προ πάντων την πίστη τους σε εμένα, η ζωή μου γενικά θα ήταν λειψή και αθλητικά δεν θα είχα πάει τόσο μακριά και τόσο ψηλά.

Τους Προπονητές μου: Ιακωβίδου Μαρία, Τσαρούχα Ελευθέριο, Γιαλλουράκη Νεκτάριο, Μίαρη Ναπολέοντα και Κουρούνη Κωνσταντίνο.
Τους συνοδούς μου: Λιβιεράτο Γεώργιο, Σώτη Απόστολο, Δουλιέρη Λάζαρο και Οικονομίδη Παύλο.
Ο καθένας είχε τι δική του ξεχωριστή συμβολή στις προσπάθειές μου και τους αναλογεί μεγάλο κομμάτι των επιτυχιών μου.
Παράλληλα με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συμπατριώτες και την οικογένειά μου για την ενθάρρυνση και την ψυχική και ουσιαστική συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές! Η παρουσία τους προσέθεσε χρώμα στη ζωή μου και υπήρξε καθοριστική για την αγωνιστική μου πορεία.

Το αθλητικό μου ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ.
Με χαρά σας ανακοινώσω ότι θα συνεχίσω με μια παλιά μου «αγάπη», την ποδηλασία.
Συγκεκριμένα με τον συναθλητή Τρουλινό Κωνσταντίνο και με προπονητή τον Τάντη Σπύρο θα δώσουμε βάση στην πίστα στα 1000 μέτρα με στόχο την συμμετοχή μας και την διάκριση στους Παραολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Εις το επανιδείν λοιπόν στους στίβους της ποδηλασίας .
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΡΑΚΑΣ”