Λύνει τις άγκυρες το «Πρέβελης»

Αρχίζει άμεσα τα δρομολόγια το πλοίο που ήταν για μέρες ακινητοποιημένο στη Ρόδο

Λύνει τις άγκυρες το οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» που αναχωρεί από το λιμάνι της Ρόδου, μετά από τέσσερις ημέρες που ήταν ακινητοποιημένο, λόγω της μη χορήγησης της απαιτούμενης οικονομικής έγκρισης μίσθωσης του δρομολογίου, από τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Ναυτιλίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με στελέχη της «Αιγαίον Πέλαγος», θυγατρικής της ΑΝΕΚ στην οποία ανήκει το πλοίο, ο σχετικός κωδικός για την εκταμίευση των χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών, άνοιξε και αναμένεται να μπει στον λογαριασμό της εταιρείας το ποσό της επιδότησης της μίσθωσης του δρομολογίου. Ήδη η εταιρεία έχει λάβει προφορική εντολή για αναχώρηση του «Πρέβελης».

Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο από τη Ρόδο προς Χάλκη- Διαφάνι- Κάρπαθο- Κάσο- Σητεία- Ηράκλειο- Ανάφη- Σαντορίνη- Μήλο- Πειραιά.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΝΕΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς στις 30 Οκτωβρίου έκλεισε η υπηρεσία Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη και μεταφέρθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι πιστώσεις που χρειάζονταν προς έγκριση, να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ανοιχτεί καινούργιος κωδικός για να μπει το ποσό της επιδότησης της μίσθωσης του δρομολογίου, έτσι ώστε το πλοίο να εκτελέσει το δρομολόγιο.

Στελέχη της ΑΝΕΚ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, ανέφεραν, ότι οι παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας τους είχαν διαβεβαιώσει, ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί το συντομότερο, πως αυτό προέκυψε λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας καθώς και από το γεγονός, ότι δεν έχει οριστεί τμηματάρχης στο υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα της ακινητοποίησης του «Πρέβελης» είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένου και Δημήτρη Γάκη, οι οποίοι είχαν ζητήσει την άμεση επίλυση του ζητήματος αναφέροντας ότι κάτοικοι των νησιών αυτών δεν μπορούν να είναι απομονωμένοι από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This