Τέρης Χατζηιωάννου: “Αποφάσισα να αφήσω τις κάμερες, το μικρόφωνο, την πένα και να δώσω αγώνα, συμμετέχοντας στις εκλογές”

“Παθιάζομαι με τη Ρόδο. Γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου και τις δυνατότητες του, αρνούμαι να αποδεχτώ ότι το νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα, πορεύεται στο δρόμο της αβεβαιότητος.

Έχοντας πολλά χρόνια στη μάχιμη δημοσιογραφία έχω καταγράψει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας για την πορεία του τόπου. Είτε μέσα από την τηλεόραση, είτε από το ραδιόφωνο, την εφημερίδα και τα περιοδικά.   

Μετά από την παρότρυνση φίλων και συγγενών -και των προσωπικών μου «ενοχών»- που διαπιστώνουν ότι η Ρόδος, δεν είναι η Ρόδος που προσδοκούμε, έχει μείνει πίσω, έχει χάσει τη λάμψη της, αποφάσισα να συμμετάσχω δυναμικά στις εκλογές της 18ης Μάιου, ως ενεργός πολίτης.  

Γνωρίζω ότι είναι η δυσχερέστερη περίοδος για να αναμειχθεί κανείς με τα κοινά. Ξέρω ότι η πολιτική ζωή έχει απαξιωθεί και οι πολίτες δικαιολογημένα αγανακτούν και αντιμετωπίζουν τους πάντες με δυσπιστία. Δε ζήτω την επιείκεια του «πρωτάρη», αντιθέτως θέλω οι συμπατριώτισσες και οι συμπατριώτες μου να με κρίνουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

 Η συμμέτοχη, όμως, στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, δεν είναι «ένταξη» στο πολιτικό πεδίο, είναι υποχρέωση του κάθε Ροδίτη με την παρουσία του, τη φωνή του, να συμβάλει στην αλλαγή μιας κατάστασης που δε μας τιμά.

Επιλέγω να περάσω από τη θέση του κριτή, στην «απέναντι όχθη» του κρινόμενου, γιατί δεν θέλω να «ρισκάρω» το αύριο του τόπου που -όπως κι εσείς- υπεραγαπώ. Το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θέλω να μείνουμε στάσιμοι ή να επιστρέψουμε στο παρελθόν, προσδοκώ η «κοσμοπολίτισσα» Ρόδος, να ξαναφορέσει το στέμμα που της ανήκει.

Αποφάσισα να αφήσω τις κάμερες, το μικρόφωνο, την πένα και να δώσω αγώνα, συμμετέχοντας στις εκλογές της 18ης Μαΐου με υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου τον Φώτη Χατζηδιάκο.

Η Ρόδος χρειάζεται ένα αποφασιστικό και αποτελεσματικό δήμαρχο. Ένα δήμαρχο που βλέπει και αντιμετωπίζει τη Ρόδο, ως ενιαίο δήμο και όχι ένα πολιτικό που στην κατάρτιση συνδυασμού υπόσχεται την τιμαροποίηση της.

Ένα δήμαρχο που θα σέβεται τους δημότες, θα τηρεί τις δεσμεύσεις του, χωρίς κηδεμονίες, χωρίς συμβιβασμούς κι εξαρτήσεις, που δε θα φοβάται τις συγκρούσεις και πάνω απ’ όλα και όλους θα βάζει τη Ρόδο.  

Άλλωστε την εικόνα της εγκατάλειψης, της έλλειψης καθαριότητας, ευταξίας, αισθητικής, είτε τη συναντάς στο κέντρο, στη Μεσαιωνική Πόλη, είτε στα χωριά, μας πληγώνει όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες το ίδιο.

Η ευημερία και η πρόοδος του νησιού μας δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά κατακτήσεις δικής μας γνώσης, εμπειρίας, διάθεσης για δημόσια προσφορά, επίπονης εργασίας και αγώνα για την ολοκλήρωσή τους.

Τολμώ και σας κοιτώ όλες και όλους στα μάτια. Ζητώ ταπεινά την ψήφο σας. Δεσμεύομαι με το ίδιο πάθος που ασχολούμαι μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, να αγωνιστώ, να διεκδικήσω, για τη Ρόδο που ονειρευόμαστε.     

 Ρίχνομαι στη μάχη …ΣΗΜΕΡΑ για να παλέψω καθαρά και τίμια για  το …ΑΥΡΙΟ!

Χρειάζομαι τη δύναμη σας.    

Η «Αρχόντισσα» Ρόδος, δεν μπορεί να περιμένει…

ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ (ΤΕΡΗΣ) ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Δημοσιογράφος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος”

 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ

Αποτελεί τιμή για την παράταξή μας, η απόφαση του αγαπητού φίλου και εκλεκτού δημοσιογράφου Τέρη Χατζηιωάννου να συμπορευτεί μαζί μας. Είναι βέβαιο ότι άνθρωποι όπως ο Τέρης Χατζηιωάννου που χρόνια τώρα μέσω της μαχόμενης δημοσιογραφίας αναδεικνύει και καταγράφει τα προβλήματα του της περιοχής μας, μόνον χρήσιμοι μπορεί να είναι για τα κοινά και τον τόπο. Άλλος ένας, άξιος, ικανός και άφθαρτος ενεργός πολίτης ενώνει τις δυνάμεις του με τις δικές μας με μοναδικό κριτήριο την ανιδιοτελή προσφορά. Τον καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στην παράταξη «Ρόδος, Δύναμη Πολιτών» και είμαι βέβαιος πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. 

 

Pin It on Pinterest