Κατέθεσε αγωγή ο Χατζής Χατζηευθυμίου για δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

O κ. Χατζής Χατζηευθυμίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 ” Έχω καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν κάνω εκπτώσεις σε ζητήματα ηθικής και αξιοπρέπειας.

Κατέθεσα αγωγή για το χθεσινό συκοφαντικό και ανυπόστατο δημοσίευμα της εφημερίδας ”Πρόοδος” και οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν.

Το ίδιο θα πράξω και για οποιαδήποτε άλλη συκοφαντία και αυτό ας το έχουν υπόψιν τους αυτοί που ζουν στη λάσπη και στο βούρκο.

Ας με δοκιμάσουν αν αμφιβάλουν.

Αποδέχομαι την πολιτική κριτική, το δικαίωμα κάποιου να υποστηρίζει με κάθε θεμιτό τρόπο τον υποψήφιο δήμαρχο που επιθυμεί.

Δεν αποδέχομαι όμως τη συκοφαντία και την αλητεία.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα οφείλουν να πάρουν θέση όλοι γιατί η σιωπή σημαίνει συνενοχή.

 Οι πολίτες της Ρόδου μας γνωρίζουν όλους.

Πολύ καλά.

Θα επαναλάβω κάτι που είπα και χθες. Οι άνθρωποι της νύχτας και ο υπόνομος δεν θα καθορίσουν ποιον θα επιβάλουν Δήμαρχο στη Ρόδο.

Το Δήμαρχο της Ρόδου θα τον εκλέξουν οι πολίτες”.

Χατζής  Ν.  Χατζηευθυμίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου

Μετά τα άθλια δημοσιεύματα στο χθεσινό φύλο της τοπικής εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ και την διαφήμιση του ”εμπορεύματος της λάσπης” σε τηλεοπτικό σταθμό Πανελλήνιας εμβέλειας (MEGA), ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας.

Η ανοχή την οποίαν επέδειξε στα πρόσφατα αλλά και παλαιότερα άθλια δημοσιεύματα της εφημερίδας αυτής και η άρνησή του για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής θεωρήθηκε κακώς από ορισμένους ως αδυναμία.

Το μένος τους απέναντι του και απέναντι στην παράταξη μας, που διεκδικεί το Δήμο στο φως της ημέρας και χωρίς χορηγούς, μετατράπηκε σε αχρεία και άθλια συκοφαντική επίθεση.

Τώρα θα πληρώσουν βαρύ τίμημα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σίγουρα βαρύτερο από αυτό που πλήρωσαν σε τηλεοπτικά κανάλια, Πανελλήνιας εμβέλειας, για να διαφημίσουν το ”εμπόρευμα της λάσπης”.

Λάσπη στον Χατζή δεν πιάνει και δεν πρόκειται να αποδείξει εκείνος ότι δεν είναι ελέφαντας.

Θα αποδείξουν αυτοί και οι «συνήγοροί» τους μαζί την ορθότητα των ισχυρισμών τους .

                            Ενώπιον του αξιοτίμου κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

                                             Δια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου

                                                                   Έγκλησις

Χατζή Χατζηευθυμίου του Νικολάου, επιχειρηματία , Υποψηφίου Δημάρχου Ρόδου , κατοίκου Ρόδου Λεωφόρος Ηρακλειδών αρ 86.

                                                                    Κατά

1.        Εμμανουήλ Μαργέλλου του Ιωάννου, επιχειρηματίου , κατοίκου Ρόδου

2.        Πέτρου Καλιβούρη του Γεωργίου , δημοσιογράφου , κατοίκου Ρόδου

3.        Σταματίου Μαργέλλου του Ιωάννου

4.        Αθανασίας Ρώτα του Παντελή

5.        Γεωργίου Ξεπαπαδάκη του Αντωνίου,

Απάντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «Γ. Διαμαντίδης Γραφικές τέχνες Α.Ε» ως προκύπτει από το υπ. Αρίθμ. 11034/17 Οκτωβρίου 2011 ΦΕΚ, η οποία  κατοικοεδρεύει στη Ρόδο , οδός Μάρκου Μαλλιαράκη 3 , τα μέλη του οποίου εκδίδουν την ημερησία τοπική εφημερίδα «ΠΡΟΟΔΟΣ»

6.Της Μαίρης Φώτη, φερομένης ως διευθυντρίας της προαναφερθείσης Εφημερίδος

7.Των αρχισυντακτών πολιτικών θεμάτων,  Μαρίας Κυπριώτου και Άννας Σαρρή, επίσης κατοικοεδρευουσών εις την οδό Μάρκου Μαλλιαράκη 3

8.Κατά παντός άλλου κατά νόμον υπευθύνου, ηθικού ή φυσικού αυτουργού , ο οποίος συμμετείχε εις την σύνταξιν του εις βάρος μου και κατωτέρω αναφερομένου κειμένου της Εφημερίδος.

                                                       ………………………….

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ έχω την τιμήν να σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Οι εγκαλούμενοι , κατά νόμον υπεύθυνοι της ημερισίως εκδιδομένης εις Ρόδον εφημερίδος με τον τίτλον «ΠΡΟΟΔΟΣ» , ενοψει της ήδη ανακοινωθείσης την 2α  Μαρτίου ε.ε. υποψηφιότητός μου ως δημάρχου δια τον Δήμον της Ρόδου , ήρχισαν μίαν εμπαθή λασπολογίαν εις βάρος μου με σκοπόν να βλάψουν την τιμήν και την υπόληψίν μου ώστε δια του τρόπου τούτου να επηρεάσουν το Εκλογικόν Σώμα.

Το αποκορύφωμα των αθλίων δημοσιευμάτων των ως άνω εγκαλουμένων και των όπισθεν αυτών κρυπτομένων, αλλά και όλων εκείνων που ενεπνεύσθησαν την δια του τύπου απόπειραν της ηθικής εξοντώσεώς μου, με την αναγραφήν όλως ανυπάρκτων και κατασκευμασμένων από αυτούς γεγονότων  είναι η σημερινή πρωτοσέλιδος δημοσίευσις της εφημερίδος ,εις την οποίαν μάλιστα εικονίζομαι με φόντο το Δημαρχιακόν Μέγαρον , με σκόρπια χαρτονομίσματα των 500 ευρώ γύρω μου και επιταγές , δήθεν φέρουσες την υπογραφήν μου προφανώς δια εντυπωσιοτέραν παραπλάνησιν του Αναγνωστικού Κοινού της Εφημερίδος ,είναι κατά λέξιν το ακόλουθον:

“Να απαντήσει γιατί μοίραζε επιταγές σε επιχειρηματίες”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 Το ως άνω εξυβριστικόν και άκρως συκοφαντικόν κατ ‘εμού ψευδές και προσβλητικόν κείμενον το οποίον εδημοσίευσε η τοπική εφημερίδα «ΠΡΟΟΔΟΣ» τη φυσική και ηθική αυτουργία των εγκαλουμένων εις το κείμενον της 25-4-2014 υπ’αρίθμ 19.602 ανεγνώσθη υπ’ αγνώστου αριθμού αναγνωστών της εφημερίδος, απετέλεσε το θέμα της ημέρας εις βάρος μου , ηκούσθη υπό τους ακροατάς των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών κατά την ανάγνωσην των τοπικών εφημερίδων ως συνηθίζεται από τους δημσιογράφους των σταθμών αυτών και γενικότερον διεδόθη ανά την Δωδεκάνησον και την Ελλάδαν , αφού οι εμπνευστές του και πρωτεργάτες της λασπολόγου εις βάρος μου εκστρατείας η οποία έγινε με μοναδικό γνώμονα τον ευτελή στόχο της υποψηφιότητός μου , εφρόντισαν τεχνηέντως να το διοχετεύσουν και εις τα Αθηναϊκά , πανελληνίου εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα , όπως αποδεικνύεται  και από σχετική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» , το ως άνω κείμενο είναι καθ’ ολοκληρίαν ψευδές , εγράφη υπό των εγκαλουμένων ενόψει του ψευδούς περιεχομένου του και διεδόθη ενώπιον των αναγνωστών της εφημερίδος και αγνώστου αριθμού ακροατών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μέσων με μοναδικό σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψίν μου.

Επειδή , αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ οι εγκαλούμενοι ετέλεσαν εις βάρος μου τα αδικήματα της εξυβρίσεως , της απλής και συκοφαντικής δυσφημίσεως , τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται τόσον από τον ισχύοντα Π.Κ όσον και από τον νόμο περί τύπου.

Επειδή η έγκλησίς μου κατατίθεται προς Υμάς εις τα πλαίσια της διαδικασίας του αυτοφώρου την οποίαν ζητώ και να εφαρμόσετε .

Επειδή παρά την εγνωσμένη από όλους μακροχρόνια τακτική μου να μην ποινικοποιώ πολιτικούς αγώνες, είμαι  όμως εν προκειμένω υποχρεωμένος επειδή το άθλιον κατά περιεχόμενον κείμενον εκφεύγει κατά πολύ των ανεκτών ορίων της εκλογικής διαδικασίας και των εκλογικών αντιπαραθέσεων , με υποχρεώνει να προστατεύσω την τιμήν εμού αλλά και της οικογενείας μου γενικότερον.

Επειδή προς απόδειξιν της παρούσης εγκλήσεώς μου προσάγω και επικαλούμαι το φύλλον της εφημερίδος «ΠΡΟΟΔΟΣ» της 25ης Απριλίου 2014 με αρ.19602

                                     Δια τους λόγους αυτούς εγκαλώ  τους:

                                                            

1.        Εμμανουήλ Μαργέλλο του Ιωάννου, επιχειρηματία , κάτοικον Ρόδου, πλατεία Κουντουριώτη αρ 6.

2.        Πέτρο Καλιβούρη του Γεωργίου , δημοσιογράφο , κάτοικο Ρόδου οδός Μάρκου Μαλλιαράκη αρ 3

3.        Σταμάτιο Μαργέλλο του Ιωάννου κάτοικου Ρόδου,

4.          Αθανασία Ρώτα του Παντελή

5.          Γεώργιο Ξεπαπαδάκη του Αντωνίου,

6.          Μαίρη Φώτη ,

7.          Μαρία Κυπριώτη

8.          Άννα Σαρρή

                   Με τας ιδιότητας τας οποίας έχουν   και αι οποίαι προανεφέρθησαν, απάντων κατοίκων Ρόδου , οδός Μάρκου Μαλλιαράκη αρ 3    και

                                                                κατά

9. Παντός άλλου κατά νόμον υπευθύνου , ηθικού ή φυσικού αυτουργού , ο οποίος συμμετείχε εις την σύνταξιν του εις βάρος μου και κατωτέρω αναφερομένου κειμένου της Εφημερίδος.

                                                            Αιτούμαι

Τα καθ ‘ Υμάς νόμιμα προκειμένου προκειμένου οι εγκαλούμενοι να παραπεμφθούν ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου κατά την προαναφερθείσα διαδικασία και να τιμωρηθούν κατά νόμω.

                                                                          Δηλώ

  Ότι παρίσταμαι πολιτικώς ενάγων λόγω ηθικής βλάβης , συνισταμένης εις την στενοχώριαν που υπέστην από τις πράξεις των εγκαλουμένων εις βάρος μου ,δια το ποσόν των 44 ευρώ μετ’ επιφυλάξεως , προσκομίζων παράβολο πολιτικής αγωγής του δημοσίου ταμείου Ρόδου ως και παράβολο δια το νόμιμον της εγκλήσεώς μου.

  Μάρτυρας προτείνω τους:

1.        Κωνσταντίνο Ταρασλιά του Σωτηρίου , κάτοικον Ρόδου , οδός Σοφούλη αρ 83.

2.        Εμμανουήλ Καμπουρόπουλο του Φιλλίπου , κάτοικον Ρόδου οδός Βορειου Ηπείρου αρ 1.

3.        Θωμάγγελο Μιχαλάκη του Ιωάννη ,κάτοικον Ιαλυσού Ρόδου , οδός Ηρακλειδών αρ 63.

4.        Καλλιόπη Φεσιλιόγλου – Χατζή, κάτοικον Ρόδου , οδός Χρύσανθου Θεοχάρη αρ. 4.

5.        Σάββα Πεταλά του Σακελλάρη , περιβαλλοντολόγο, κάτοικον Ιαλυσού, οδός Ηρακλειδών αρ 31.

  Αντίκλητόν μου ορίζω τον δικηγόρον Ρόδου Ιωάννη Χαρίτο του Γαβριήλ και αιτούμαι επικυρωμένο αντίγραφο της παρούσης μου.

Εν Ρόδω τη 25 Απριλίου 2014

Μετά τιμής

Ο εγκαλών

Χατζής Νικολάου Χατζηευθυμίου

Pin It on Pinterest