Ο Τέρης ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού κι επικοινωνίας !

Πριν από λίγες ημέρες ήρθαμε σε επαφή για πρώτη φορά με τον Τέρη Χατζηιωάννου, όχι ως συνάδελφο, φίλο και δημοσιογράφο αλλά ως Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κι Επικοινωνίας.

Μας υποδέχθηκε χαμογελαστός, πρόσχαρος και γεμάτος διάθεση να συνδράμει με κάθε τρόπο στην πολιτιστική εκδήλωση για την οποία τον προσεγγίσαμε.

Τι και αν είναι “πρωτάρης” στα κοινά ως  πολιτικός; Εμείς αντικρίσαμε έναν άνθρωπο καλά διαβασμένο, ενημερωμένο και γεμάτο ζήλο να προσφέρει στον τόπο του και να τον αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο.

Στο πρόσωπο του ενώθηκαν η γνώση για τα τοπικά θέματα που τόσα χρόνια ως δημοσιογράφος γνωρίζει πολύ καλά, το μεράκι να πάει τον τόπο μέσα από τον τομέα του πολιτισμού ένα βήμα παρακάτω και η αγανάκτηση για όλα τα λάθη τόσων χρόνων που έκρινε πάντα καλοπροαίρετα με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Εμείς συγκρατημένοι του δώσαμε την ιδέα μας και τότε απλώθηκαν σαν χείμαρρος μπροστά μας οι δικές του φρέσκες και πλούσιες ιδέες.  Μας έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, την διαδικασία σε συνδυασμό με την άριστη γνώση της τοπικής ιστορίας. Όλα αυτά χωρίς να ανοίξει ένα βιβλίο ή την ατζέντα του. Σε μια αιφνίδια συνάντηση, ήταν ενημερωμένος σαν να μας περίμενε από καιρό και έχει αναλάβει μόνο ένα μήνα τώρα.

Φαίνεται πως στον τομέα του πολιτισμού έχει αναλάβει το κατάλληλο πρόσωπο για την ανάδειξη του πολιτιστικού θησαυρού που διαθέτει η Ρόδος και οι ευχές μας τον συντροφεύουν για μια δημιουργική και επιτυχημένη πενταετία !

Pin It on Pinterest