Τέλος ο «μπεκρο-τουρισμός» στην Ιμπιζα και στη Μαγιόρκα

Μετρημένα θα είναι τα ποτά που θα μπορούν να καταναλώσουν κάθε βράδυ όσοι αποφασίσουν να κάνουν διακοπές σε συγκεκριμένες περιοχές της Μαγιόρκα και της Ιμπιζα, αφού η τοπική κυβέρνηση στις Βαλεαρίδες Νήσους ψήφισε νέο νόμο για τον περιορισμό της πώλησης και διαφήμισής τους.

Από τον Φεβρουάριο κιόλας, τα all inclusive ξενοδοχεία στις περιοχές αυτές θα μπορούν να προσφέρουν έως τρία δωρεάν ποτά στο γεύμα και το δείπνο και όχι όσα θέλει ο πελάτης, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αναφέρει η βρετανική Mirror.

Προωθητικές ενέργειες του τύπου «happy hour» (δηλαδή συγκεκριμένες ώρες που τα ποτά πωλούνται σε πιο χαμηλή τιμή) και στρατηγικές μάρκετινγκ όπως «δύο ποτά στην τιμή του ενός» απαγορεύονται. Σύμφωνα με το BBC, θα απαγορεύονται και οι διαφημίσεις ποτών, αλλά και οι πωλήσεις τους από αυτόματα μηχανήματα και κάβες από τις 8.30 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Επίσης, απαγορεύεται η διαφήμιση για πάρτι σε πλωτά μέσα όπου υπάρχει απεριόριστη διάθεση αλκοόλ. Οι υπάρχουσες άδειες για αυτά τα πάρτι ελέγχονται εκ νέου και εκδίδονται νέες. Οι ποινές για όσους δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φτάνουν τα 600.000 ευρώ, και ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων, τα μπαρ μπορεί να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο λουκέτου έως και τρία χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση με στόχο τον περιορισμό του αποκαλούμενου «τουρισμού των μεθυσμένων» και η εφαρμογή του θα δείξει πόσο θα επηρεαστεί ο ισπανικός τουρισμός, αλλά και πόσους νέους θα «σπρώξει» προς Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη, Κύπρο, όπου δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί.

Πηγή: Protagon.gr

Pin It on Pinterest

Share This