Τατζικιστάν: Σκηνές πανικού την ώρα του ισχυρού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ – Δείτε βίντεο

Μεγάλος σεισμός της τάξεως των 6,8 βαθμών έγινε σήμερα στο ανατολικό Τατζικιστάν, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS. Ο σεισμός στο Τατζικιστάν καταγράφηκε στις 05:37 (τοπική ώρα· στις 02:37 ώρα Ελλάδας), σε εστιακό βάθος 20,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πάντα κατά το αμερικανικό ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στο Γκόρνο Μπανταχσάν, ημιαυτόνομη περιοχή που γειτονεύει με την Κίνα και το Αφγανιστάν.

Βίντεο που ανέβασαν χρήστες, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τον πανικό των κατοίκων κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Στα πλάνα φαίνεται ένα δωμάτιο να σείεται και να πέφτουν όλα τα αντικείμενα στο πάτωμα, ένα ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή να πέφτει στο δρόμο στη προσπάθεια του να απομακρυνθεί και την ίδια στιγμή ένα κτίσμα να καταρρέει ακριβώς δίπλα τους, σκορπώντας τον πανικό στους κατοίκους
Περίπου είκοσι λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό, καταγράφηκε δεύτερος, μεγέθους 5 βαθμών. Η αραιοκατοικημένη περιοχή όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο περιβάλλεται από τα επιβλητικά όρη Παμίρ.

Pin It on Pinterest

Share This