Έπεσαν ζωντανά ψάρια απο τον ουρανό σε περιοχή της Αυστραλίας – Το περίεργο φαινόμενο ! (βίντεο)

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι μιας απομονωμένης πόλης στην Αυστραλία, καθώς οι ουρανοί άνοιξαν και αντί για νερό, έβρεξε κυριολεκτικά ψάρια, εκ των οποίων αρκετά ήταν ζωντανά, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μικρή αναστάτωση.

Σύμφωνα με την nypost.com, το περιστατικό σημειώθηκε στο Lajamanu που είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την ακτογραμμή και εντοπίζεται στην άνυδρη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

«Είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει στην κοινότητά μου και νόμιζα ότι ήταν απλώς βροχή», είπε χαρακτηριστικά στο ABC News ο Andrew Johnson Japanangka, κάτοικος της πόλης και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της κεντρικής ερήμου. «Όταν όμως άρχισε να βρέχει, είδα να πέφτουν και ψάρια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ Τζεφ Τζόνσον ανέφερε πως τα ψάρια είχαν το μέγεθος παιδικής παλάμης, ενώ η βροχή έγινε τη νύχτα και ο κόσμος τα είδε το πρωί, σκορπισμένα σε όλη την πόλη.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο και μάλιστα έχει σημειωθεί τέσσερις φορές τα τελευταία 30 χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή. Συγκεκριμένα, η πόλη δέχθηκε βροχή από ψάρια τη δεκαετία του 1980, το 2004, το 2010 και το 2020.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ειδικοί θεωρούν πως τα ψάρια παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού, δηλαδή μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο, η οποία τα μετέφερε σε μεγάλη απόσταση.

«Έχουμε δει μικρές λίμνες να αδειάζουν πρακτικά από το νερό από έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή», δήλωσε σχετικά ο Έρνεστ Άτζι από το Πανεπιστήμιο Purdue. «Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να “βρέχει” βατράχους (ή άλλα πλάσματα) από τον ουρανό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Pin It on Pinterest

Share This