Βουλευτής ΝΔ Ταμήλος ” Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”

Αντιδράσεις προκάλεσε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος ο οποίος είπε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Για την ακρίβεια, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε:

“Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”.

Μάλιστα μπέρδεψε τα Κιλοβάτ της ΔΕΗ με τα… Gigabyte.

“Από τα 17 δις που είναι η ισχύς, η ΔΕΗ παράγει μόνο τα 10 Gigabyte”. Για να τον διορθώσει ο Γιώργος Αδαμίδης, συνδικαλιστής της ΔΕΗ και να του διευκρινίσει ότι μιλάμε για Κιλοβάτ.

Από τη δική του μεριά, ο Στέλιος Κούλογλου που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ, είπε:

“”Αν το σχέδιο της Νέας Ελλάδας είναι να πάμε όλοι στις στάνες και να ζούμε οικολογικά, εντάξει το καταλαβαίνω…”.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχει προκαλέσει και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνιστά ένα οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και αντιαναπτυξιακό έγκλημα”, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

“Η ΔΕΗ άρχισε να ιδιωτικοποιείται από το 2000.. μέχρι το 2013 οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 102 % για τους οικιακούς καταναλωτές, για τον λαό δηλαδή και 76% για τη βιομηχανία. Που έπεσαν λοιπόν οι τιμές;”, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι “το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το νερό. Δεν πωλείται, δεν είναι εμπόρευμα, για να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Είναι έγκλημα να το δίνεις σε ιδιώτη που κριτήριό του είναι η κερδοφορία”.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Μ. Ταμήλος δεν έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να ζήσουν δίχως ρεύμα και αν είναι κοινωνικό αγαθό για αυτές ή όχι.

πηγή: news247.gr

Pin It on Pinterest