Τα εννιάμερα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής -Φωτογραφίες

Με πίστη και ελπίδα στη χάρη Της προσήλθε και φέτος πλήθος λαού στο ιερό ενδιαίτημα της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Υψενής στη Λάρδο, για να αντλήσει δύναμη και να αποδώσει την τιμή στην Θεομήτορα, επί τη προλαβούση εορτή της σεβασμίας Κοιμήσεώς Της, το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε στον εξωνάρθηκα του Ιερού Ναού ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου. Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Παρέστησαν ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «Διαγορίδων» Δημήτριος Χούπης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραμαρίτης, ενώ την περιφέρεια εκπροσώπησε ο κ.Γιάννης Φλεβάρης.

Τιμούμε το ιερό πρόσωπο της Πανάχραντης Μητέρας μας, της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία, αν και ανέβη στον Ουρανό ουδέποτε εγκατέλειψε τον κόσμο.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, όμως, μετά τον μεθέορτο εσπερινό της Πανηγύρεως, τιμούμε και τους απ’αιώνος κτίτορες. Μνημονεύουμε δηλαδή όσους πρόσφεραν και αναλώθηκαν για την ανέγερση του Ιερού Ναού και του Μοναστηριού γενικότερα, γνωστούς και αγνώστους στο πέρασμα των αιώνων. 

Το μοναστήρι της Παναγίας μας αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για τη Ρόδο μας επειδή, αθόρυβα και σεμνά, χαρίζει τις πνευματικές του ευεργεσίες σε πολλούς συμπατριώτες μας και σκεπάζει με τις προσευχές των αδελφών, τα προβλήματα και τις ανάγκες της νήσου μας.