Προς κλείσιμο τέλος Αυγούστου οι τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρόδο – “Φωνή βοώντος” από τους επιχειρηματίες

Η λέξη για να περιγραφεί η κατάσταση που επικρατεί φέτος στην τουριστική αγορά της Ρόδου δεν μπορεί να περιοριστεί στο “τραγική” ή στο “δραματική” .

Τα τουριστικά καταστήματα άνοιξαν αρχές Ιουλίου αντί μέσα Απριλίου με τον Ιούλιο να καταγράφει τεράστιες ζημιές και μείωση τζίρου, με τον Αύγουστο να παλεύουν ξενοδόχοι και καταστηματάρχες να βγει με το ζόρι και επιχειρήσεις έτοιμες να κλείσουν μόλις τελειώσει ο Αύγουστος ,στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου καθώς ζημιώνονται σε μεγάλο βαθμό αν αναλογιστεί κανείς τις υποχρεώσεις που τρέχουν .

Η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό για δυο μήνες στην πράξη, καθώς μπορεί να μην το λένε, όμως ο τουρισμός κλείνει σιγά σιγά και άφησαν τους μικρο μεσαίους καταστηματάρχες με δυο “κουτσουρεμένους μήνες” να βγάλουν τις υποχρεώσεις ενός ολόκληρου έτους. Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό, ας δείξει τον τρόπο στους επιχειρηματίες του τουρισμού της Ρόδου.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή που κάποιοι είδαν δεν είναι λύση επιβίωσης. Δεν κρατήθηκε μειωμένη ούτε καν η ασφαλιστική εισφορά. Μέχρι στιγμής είδαμε μια στήριξη ρευστότητας σε εργαζομένους του τουρισμού και πάλι όχι σε όλους τους κλάδους , υπήρξαν πολλές εξαιρέσεις . Είδαμε στα επιδόματα να μπαίνουν κάποιοι κλάδοι και να μένουν εκτός οι τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Τα Δωδεκάνησα έχουν τέσσερις βουλευτές στο κυβερνών κόμμα και έναν στην αντιπολίτευση . Με μια βόλτα στην Παλιά Πόλη, στο Φαληράκι, στα Κολύμπια, στην Ιαλυσό, στη Νότια Ρόδο και σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου, θα εξακριβώσουν ότι τα παραπάνω δεν είναι λόγια του αέρα αλλά η ωμή φετινή πραγματικότητα. Αν δεν στηριχθούν με ρευστότητα οι τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδεύουν σε κλείσιμο , εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο. Καθώς να μη ξεχνάμε πως και οι ίδιοι επιχειρηματίες είναι οικογενειάρχες και πρέπει να περάσουν έναν ολόκληρο χειμώνα χωρίς έσοδα, πέρα από τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει πλήρη γνώση των συνεπειών της πανδημίας σε κάθε σπιτικό σε μέρη που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Οι βουλευτές Δωδεκανήσου που κατάγονται από τουριστικό μέρος, οφείλουν να μεριμνήσουν για τους νησιώτες , όλους ανεξαιρέτως που εργάζονται στον τουρισμό και να απαιτήσουν να ενταχθούν στα επιδόματα ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων για να επιβιώσουν. Πλέον είναι θέμα επιτακτικής ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ