Τα δημοτικά σχολεία Κρεμαστής και Παραδεισίου παράδειγμα προς μίμηση με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ERASMUS+ CHLOERIS

Τα δημοτικά σχολεία της Κρεμαστής και του Παραδεισίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προκειμένου να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των σχολείων για τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ CHLOERIS.


Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του δημοτικού, αλλά και σε μαθητές μικρότερων τάξεων.


Ο κ. Κόνσολας συνεχάρη τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, τους διευθυντές, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν, τονίζοντας ότι τα δημοτικά σχολεία Κρεμαστής και Παραδεισίου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+, που διαχρονικά στηρίζει την εκπαίδευση και παρέχει πολύτιμες εμπειρίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο παραπάνω πλαίσιο της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, παράγοντες της διδασκαλίας και της ενεργούς μάθησης που διδάσκονται οι φοιτητές.


«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδέεται με τη γνώση, την ανάπτυξη κριτικής αντίληψης αλλά και την εξωστρέφεια.


Σηματοδοτεί το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και χαίρομαι που δύο δημοτικά σχολεία από τον τόπο μας βρίσκονται στην πρωτοπορία αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.


Στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την παραλαβή και παρουσίαση των πινακίδων για τη συμμετοχή των σχολείων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ CHLOERIS, παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μπάρδος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Σταμάτης και Αθανάσιος Στάμος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Παπαοικονόμου, οι συντονιστές του 2ου ΠΕΚΕΣ Νότιου Αιγαίου Αγλαΐα Γαλανοπούλου και Δημήτρης Ματζάνος, ενώ ήταν παρόντες οι Διευθυντές των σχολείων, κα. Γιούλα Σοκορέλου, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, ο κ. Γιώργος Ντέντας, Διευθυντής του δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι γονέων και των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest