Σύσκεψη στο Ε.Κ. Ρόδου των Υπηρεσιών και των Σωματείων για την διασφάλιση της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου με την συμμετοχή εκπροσώπων των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των σωματείων της δύναμής του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Προϊστάμενος του ΣΕΠΕ Ρόδου, κ. Στάθης, η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ, κα Χλωρίδου, ο Διοικητής της Τροχαίας, κ. Στέργου και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας εσόδων του ΙΚΑ, κ. Πούπουζας.

Από την πλευρά των Σωματείων, εκτός από τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ., πήραν μέρος οι Πρόεδροι και συνδικαλιστές των Σωματείων: Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Ταξί,  Ξεναγών, Euromedica, κα

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., κ. Σ. Χατζησάββας, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι Συλλογικές Συμβάσεις που είναι σε ισχύ και προστατευτούν οι  εργαζόμενοι,  από τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και να οργανωθούν μικτά κλιμάκια για την πραγματοποίηση ελέγχων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, αναλύθηκε το περιεχόμενο των Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και των Ξεναγών, και συμφωνήθηκε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου να συσταθούν μικτά κλιμάκια ελέγχου, που με την παρουσία και συνδικαλιστικών στελεχών θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Το Ε.Κ.Ρ. κάνει έκκληση στους συναδέλφους να διεκδικούν με την επαναπρόσληψή τους, την εφαρμογή των ΣΣΕ και να μην αποδέχονται την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Να σταθούν όλοι δίπλα στα Σωματεία τους και να παλέψουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Pin It on Pinterest

Share This