Σύσκεψη για το πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού των ατόμων της τρίτης ηλικίας

Δήμαρχος, Τοπικοί Φορείς και Επαγγελματίες του Τουρισμού με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για το πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού των ατόμων της τρίτης ηλικίας

Η αύξηση των αφίξεων το 2016 ατόμων της τρίτης ηλικίας με ιατρικά προβλήματα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.
Στη σύσκεψη παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου, αλλά και της ατιδημάρχου Υγείας κ. Άννας Ζωάννου συμμετείχαν επίσης ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Ρόδο κ. Δημήτρης Γιώρτσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων της Πόλης καθώς και ο γιατρός κ. Παύλος Μπακίρης.
Οι Γερμανοί εκπρόσωποι του προγράμματος CARE TOURISM RHODES συμφώνησαν να υπάρξει βελτίωσή του και στενή συνεργασία για την υλοποίησή του και την υποδοχή των ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (αλτσχάιμερ, άνοια, κινητικά προβλήματα,) αλλά και των συγγενών τους. Αξίζει να τονιστεί ότι στο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) συνεργάζονται μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών Ρόδου.
Ο κ. Χατζηδιάκος υπογράμμισε ότι θα υπάρξει και φέτος στενή συνεργασία ώστε αυτή η νέα μορφή τουρισμού κατά την οποία άτομα με προβλήματα υγείας κάνουν της διακοπές τους στη Ρόδο να λειτουργεί προς όφελος των ιδίων, αλλά και του νησιού της Ρόδου επεκτείνοντας την τουριστική σεζόν.
Όπως έγινε γνωστό φέτος οι τουρίστες του προγράμματος αναμένονται για τον Απρίλιο του 2016 θα διαμείνουν και πάλι σε ξενοδοχεία της πόλης της Ρόδου ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης ζήτησε να συγκεντρωθούν σε μικρότερο αριθμό ξενοδοχείων σε σχέση με πέρυσι ώστε να υπάρξει όφελος για τα ξενοδοχεία αυτά και παράλληλα το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
«Η ανάπτυξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη τόνισε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Ρόδου έχει δημιουργήσει τις δομές εκείνες που θα επιφέρουν επιπλέον θετικά αποτελέσματα».

Pin It on Pinterest

Share This