Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Η επίσκεψη της συγγραφέως κ. Μαριέττα Κόντου πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διασκεδάζω να διαβάζω» και γέμισε τη μέρα των παιδιών και των εκπαιδευτικών με χαμόγελα, παραμύθια, ιστορίες, εικόνες και όνειρα για μικρούς και μεγάλους.

Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου ξεκίνησε τη συγγραφική της πορεία μετά παρότρυνση των δικών της παιδιών, που την παρακάλεσαν να καταγράψει τις ιστορίες που τους διηγούταν. Με αυτές τις ιστορίες και με συντροφιά τα βιβλία της «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου», «Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ» και το «Φτου ξελύπη», «ταξίδεψε» τους μαθητές του Δημοτικού αυτή τη χρονιά μαθαίνοντάς τους να αναζητούν την πραγματική αγάπη, να στηρίζουν τους συνανθρώπους τους και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες.

Οι μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ δημοτικού, αφού εμπνεύστηκαν από τα βιβλία της συγγραφέως, ετοίμασαν αναμνηστικά δώρα. Η Γ’ Δημοτικού δημιούργησε ένα βιβλίο με τις εβδομαδιαίες εργασίες που έκανε για το βιβλίο «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου». Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ και της Ε’ Δημοτικού έγραψαν δικές τους ιστορίες με πρωταγωνιστές και αφηγητές τους ήρωες των βιβλίων «Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ» και «Φτου ξελύπη» αντίστοιχα. Η Στ’ Δημοτικού κατασκεύασε ένα κουτί επιθυμιών για τους ήρωες του βιβλίου «Φτου ξελύπη».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα.

Η αγαπημένη φράση της είναι «Τί δύναμη που δίνει η γνώση πως έχεις λίγη παιδικότητα φυλαγμένη στην τσέπη…»

Η Μαριέττα Κόντου γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1972. Ύστερα από μια ανήσυχη παιδική ηλικία και μια θυελλώδη εφηβεία, σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθησε μια μακρά περίοδος εθελοντισμού και εκπαίδευσης. Ένα μεταπτυχιακό στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και η διδακτορική της διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συνέπεσαν με τον γάμο της και τη γέννηση των δύο γιων της. Η «ώριμη» ηλικία των τριάντα τη βρήκε να εργάζεται στον χώρο της απεξάρτησης εφήβων, όπου και παρέμεινε για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας της. Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει τον μοναχισμό της ιδιώτευσης, με ειδίκευση στη θεραπεία ζευγαριών, οικογενειών και εφήβων. Έχει γράψει πέντε βιβλία για παιδιά.

Για το βιβλίο της «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου» τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το παραδοσιακό παραμύθι της «Τα λευκά φτερά της Κορακίνας» τιμήθηκε με εύφημη μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Επίσης, έχει αποσπάσει το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού «Διαβάζω» για το βιβλίο της «Το σύνθημα» το 2009.