Ολοκληρώθηκε το 4ο Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2017-2018 «Ποδοσφαιρικής Ιστορίας & Φιλανθρωπίας»

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε το 4ο Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2017-2018 «Ποδοσφαιρικής Ιστορίας & Φιλανθρωπίας», το οποίο, διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, με την σημαντική υποστήριξη του καθ’ ύλην Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και Προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., κ. Κυριαζή Στέφανου.

Το 4ο Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2017-2018, πραγματοποιήθηκε επίσης με την σημαντική συμβολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου (Ε.Π.Σ.Δ.), του Συνδέσμου Διαιτητών Δωδεκανήσου και του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας (Τ.Ο.Δ.).

Έλαβαν μέρος 11 ομάδες (με αλφαβητική σειρά):

1. Άγιος Ισίδωρος

2. Ακουσίλαος Φανών

3. Απόλλων Καλυθιών

4. Άρης Αρχαγγέλου

5. Αφάντου

6. Ευαγόρας Ρόδου

7. Ηρακλής Μαριτσών

8. Ιάλυσος

9. Κλεάνθης Παραδεισίου

10. Λάρδος-Λίνδος-Πυλώνας

11. Σύνδεσμος Ρόδου-Διαγόρα

Οι εγγεγραμμένοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, για τους οποίους εκδόθηκαν Δελτία Παλαιμάχων (Βετεράνων) Ποδοσφαιριστών ανέρχονται πλέον στους τετρακόσιους δέκα (410). Πραγματοποιήθηκαν τριάντα έξι (36) ποδοσφαιρικοί αγώνες, σε έντεκα (11) ποδοσφαιρικά γήπεδα του Νησιού μας, και σημειώθηκαν εκατόν εβδομήντα επτά (177) τέρματα, σε ένδεκα (11) αγωνιστικές, ενώ το Τουρνουά δεν είχε βαθμολογική σημασία ούτε αναδείχθηκε πρωταθλητής, αφού ο στόχος ήταν η σύσφιξη των αθλητικών σχέσεων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και η ανάδειξη των φιλανθρωπικών ευαισθησιών τους.

Γεγονός που υλοποιήθηκε εμπράκτως, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 με την επίδοση συμβολικής οικονομικής δωρεάς, παρουσία εκπροσώπων των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών (Απόλλωνα Καλυθιών, Άρη Αρχαγγέλου, Ευαγόρα Ρόδου, Κλεάνθη Παραδεισίου) στο Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α., Δομή «Αγίου Ανδρέα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δια του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών «Αγίου Ανδρέα» («Η Στοργή»), αλλά και την οικονομική συμπαράσταση σε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που την είχε άμεσα ανάγκη, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού του, κατά το προηγούμενο διάστημα οπότε και υπεβλήθη σε ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση.

Η προαναφερόμενη φιλανθρωπική δράση προήλθε από τις συνδρομές των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που ανήκουν στις ομάδες παλαιμάχων όπως κατωτέρω:

1. Άγιος Ισίδωρος

2. Ακουσίλαος Φανών

3. Απόλλων Καλυθιών

4. Άρης Αρχαγγέλου

5. Αφάντου

6. Ευαγόρας Ρόδου

7. Ηρακλής Μαριτσών

8. Ιάλυσος

9. Κλεάνθης Παραδεισίου

10. Λάρδος-Λίνδος-Πυλώνας

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι ανεξαιρέτως οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες τους, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμα και εκείνοι που λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το αγωνιστικό οργανόγραμμα και να λάβουν μέρος σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του προγράμματος του Τουρνουά.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα στελέχη και το σύνολο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, το διοικητικό προσωπικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, ειδικότερα τον κ. Ψέλλα Χρήστο, αναπληρωτή Γραμματέα της Ε.Π.Σ.Δ. και Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, υπεύθυνου της κλήρωσης και των ηλεκτρονικών καταχωρίσεων του Τουρνουά, τα νέα και παλαιά μέλη διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Δωδεκανήσου που κάλυψαν από πλευράς διαιτησίας το σύνολο των ποδοσφαιρικών αγώνων, ειδικότερα τους κ.κ. Ζαννετίδη Κων/νο, Αρχιδιαιτητή & Λάμπρου Χαράλαμπο, μέλος του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας (Τ.Ο.Δ.).

Ευχαριστούμε τους εξαίρετους γιατρούς μας (Μιχαηλίδη Ι., Ξενάκη Γ., Σαρηγιάννη Α., Αθανασόπουλο Δ., Μανώλαγκα Γ., Ροκκά Ευαγγ., Κλαδά Μ., Αντωνάκη Α., Θανατόπουλο Δ., Μαριά Μ., Κουτούζη Β.) που συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας για την ασφάλεια των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Τουρνουά.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις ποδοσφαιρικές ομάδες, τα στελέχη και το υπεύθυνο προσωπικό των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Νησιού μας, που φιλοξένησαν τους αγώνες του 4ου Τουρνουά Παλαιμάχων Ρόδου 2017-2018 «Ποδοσφαιρικής Ιστορίας & Φιλανθρωπίας»: (Αγίων Αποστόλων, Αρχαγγέλου, Α.Σ. Χάλκης, Αφάντου, Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, Θεολόγου, Καλυθιών, Κοσκινού, Λίνδου, Μαριτσών, Φανών).