Συνάντηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών-Κουρέων Ν. Δωδεκανήσου με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο


Με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο συναντηθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, κατόπιν δικού μας αιτήματος  ο ¨πρόεδρος Αγης Κυπραίος και ο γραματέας Σωτήρης Βασίλας.

Στην διάρκεια της συνάντησής μας, συζητήσαμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας  και ζητήσαμε την συνδρομή και τη βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπισή τους.

 

Το κύριο θέμα που θέσαμε ήταν η επίσπευση της συγκρότησης του Πειθαρχικού Συμβούλιου, που αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου μας, για την προφύλαξη και προστασία του επαγγέλματός μας από φαινόμενα αυθαιρεσίας που πλήττουν και δυσφημίζουν τον κλάδο μας . Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, βάσει του νόμου 4281/2014, συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι των συναρμοδίων υπηρεσιών και δύο μέλη του επαγγελματικού φορέα του κλάδου μας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος συμφώνησε στην αναγκαιότητα επίσπευσης συγκρότησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου και δεσμεύτηκε αυτό να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

Στην σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκε να συνδράμει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διοργάνωση από τον Σύλλογό μας ενός εκπαιδευτικού τριημέρου, που θα γίνει σε μικρό νησί των Δωδεκανήσων και θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας από τα νησιά, για να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες τάσεις του επαγγέλματός μας.

 

Τέλος, ένα πολύ σοβαρό θέμα που θέσαμε στον Περιφερειάρχη, ήταν η ανάγκη να ενταχθεί ο κλάδος μας στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο κ. Χατζημάρκος, αναγνώρισε το εύλογο και δίκαιο της προσπάθειάς μας να θωρακίσουμε τον κλάδο μας, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των σπουδών κομμωτικής και παρέχει πλήρη πολιτική  στήριξη στις πρωτοβουλίες μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Από την πλευρά μας, ευχαριστήσαμε τον κ. Χατζημάρκο για την αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολό των αιτημάτων μας, επιβεβαιώνοντας την στήριξή του στον κλάδο μας και το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας που διαχρονικά έχουμε μαζί του.

ο πρόεδρος                                                                        ο γραμματέας

Άγης Κυπραίος                                                                   Σωτήρης Βασίλας

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

5 Shares
Share5
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble