Συλλυπητήριο μήνυμα του Βασίλη Α. Υψηλάντη

« Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου και σεβαστού Κυριάκου Φίνα. Η δυνατή προσωπικότητα του, η βαθιά γνώση της ιστορίας και της οικονομικής πραγματικότητας της Δωδεκανήσου, η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Λίνδου, που του έδειξε το δρόμο και για την επιτυχημένη πορεία του ως πρόεδρου της ιστορικής αυτής κωμοπόλης της Ρόδου, συνέβαλαν στην καλυτέρευση του τόπου μας.

Με το σπουδαίο συγγραφικό του έργο, αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, αφού αποτελεί πρωτότυπη πηγή ιστορικής γνώσης και σημαντικών στοιχείων για τη λειτουργία της Ρόδου και του νομού μας.

Η πύρινη φιλοδωδεκανησιακή αρθρογραφία του, μεστή σε περιεχόμενο και με τεχνοκρατική προσέγγιση μας εμπνέει και μας υποδεικνύει δρόμους στρατηγικής διεκδίκησης χρόνιων αιτημάτων του Δωδεκανησιακού Λαού.

Υπόδειγμα συνετού οικογενειάρχη και αντικειμενικού κριτή των προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Ο θάνατος του δημιουργεί ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Δωδεκανησιακή κοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του και στα παιδία του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη».

Pin It on Pinterest

Share This