Σύλλογος Γονέων Μαθητών Ρόδου – Καλή Χρονιά με σκαλωσιές στα σχολεία και εκκρεμείς επισκευές

Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων

Το ΔΣ την Ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ρόδου εύχεται σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του νησιού μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη αισιοδοξία, στόχους και όνειρα αλλά και απαιτήσεις για τη μόρφωση που μας αξίζει.

Και δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε τίποτα λιγότερο όταν γνωρίζουμε τους όρους με τους οποίους ξεκινάει και φέτος η σχολική χρονιά, που δεν διαφέρει και πολύ από την περσινή.

Τα περισσότερα σχολικά κτίρια δεν «έτυχαν» των απαραίτητων επισκευών όλο το καλοκαίρι που ήταν κλειστά και μπορούσαν να γίνουν εργασίες χωρίς τον κίνδυνο να χτυπήσει κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικός. Παραμόνο κάποια σχολεία απέκτησαν σκαλωσιές τις τελευταίες μέρες πριν το άνοιγμά τους και άλλα σχολεία, ενώ μετά από αιτήματα γονιών και διευθυντών είχαν αποσπάσει υποσχέσεις για κάποιες επιδιορθώσεις, αυτές εν τέλει πάρθηκαν πίσω. Για αντισεισμική θωράκιση ούτε λόγος ούτε και σχεδιασμός…

Τα ήδη γνωστά κενά, ιδιαίτερα σε παράλληλη στήριξη μαθητών και το βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σχολικοί νοσηλευτές κ.ά) οδηγούν στην ανασφάλεια των γονέων για το αν και πότε θα καλυφθούν ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική διαδικασία σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις.

Η ακρίβεια δεν έχει αφήσει τον τομέα της Παιδείας ανεπηρέαστο καθώς οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν πάρει φωτιά και παρουσιάζεται και αύξηση στα δίδακτρα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης. Και πέρα από ένα «καλάθι του μαθητή» δεν ακούσαμε τίποτα για μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη ούτε και δημιουργία απογευματινών τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία ώστε να ελαφρυνθούν οι γονείς από τον βραχνά των διδάκτρων στα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Παράλληλα έχουν εξαγγελθεί διάφορες αλλαγές και νόμοι, άλλοι με γνωστό περιεχόμενο όπως την κατάργηση του άρθρου 16 για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, και άλλες που μένει να δούμε πώς θα εκφραστούν, όπως οι διακηρύξεις για αλλαγές στην ειδική και στην προσχολική αγωγή.

Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμη που συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας τοπικά και πανελλαδικά θα πρέπει να μπαίνουν στη συζήτηση στους Συλλόγους γονέων και στο πλάνο δράσης τους μέσα στα σχολεία, να διαμορφώνουν άποψη και αιτήματα συλλογικά με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών.

Δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις μας ούτε αυτή τη σχολική χρονιά. Τα παιδιά μας αξίζουν να έχουν ποιοτική και ολόπλευρη μόρφωση και ένα μέλλον χωρίς ανισοτιμία και αβεβαιότητα. Είναι το μέλλον αυτού του τόπου και είναι στο χέρι μας σαν γονείς να παλέψουμε για το καλύτερο.

Καλή δύναμη και καλή αρχή!

11/09/2023

Τι Δείχνουν Τα Αποτελέσματα Της 6ης Έρευνας Του Rodosreport Για Τον Δήμο !

Διαβάστε επίσης: 10 Χρόνια Rodosreport – 10 χρόνια σταθερά στην κορυφή !

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest