Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 72χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τις ποινικές κυρώσεις σε βάρος πλοιάρχων.
Έλεγχος στη θαλάσσια περιοχή των Βλυχών
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στη θαλάσσια περιοχή της Βλυχών Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι ο 72χρονος κυβερνήτης επιβατηγού τουριστικού πλοίου εκτελούσε δρομολόγιο μεταφέροντας επιβάτες, χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα ναυτιλιακά έγγραφα και χωρίς να έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια απόπλου από την αρμόδια Λιμενική Αρχή.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν αποκατασταθεί προηγούμενες παρατηρήσεις της Λιμενικής Αρχής που αφορούσαν την αξιοπλοΐα του σκάφους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, ο 72χρονος δεν διέθετε τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για τη διακυβέρνηση του συγκεκριμένου πλοίου.
Σε εξέλιξη η προανάκριση
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ έχει ήδη κινηθεί και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
