Δραματική συντριβή αεροσκάφους σε αεροδιάδρομο

Τη δραματική στιγμή της συντριβής ενός μικρού αεροσκάφους στην άκρη ενός αεροδιαδρόμου στην πόλη Akureyri της Ισλανδίας κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου.
Το τραγικό περιστατικό, το οποίο κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα, επιβάτες του αεροσκάφους, συνέβη πέρυσι, στις 5 Αυγούστου του 2013, πλην όμως μόλις τώρα, στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του 2014, οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν τα πλάνα στη δημοσιότητα.
Η κάμερα καταγράφει την συγκλονιστική προσπάθεια του πιλότου ενός μικρού αεροσκάφους να προσεγγίσει το αεροδρόμιο που ήδη έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς έχει πληροφορηθεί τη βλάβη που έχει το αεροπλάνο στο σύστημα προσγείωσής του.
Όντως στα πλάνα το αεροσκάφος δεν έχει κατεβασμένες τις ρόδες του και από τον τρόπο που πετάει οι ειδικοί εικάζουν πως ο πιλότος προσπάθησε να προσπεράσει τον αεροδιάδρομο, πιθανότατα για να επιχειρήσει στη συνέχεια μια νέα απόπειρα “βαριάς προσγείωσης”.
Σε κάθε περίπτωση η προσπάθειά του απέτυχε, το αριστερό φτερό του σκάφους βρήκε στο έδαφος και σε κλάσματα δευτερολέπτου η άτρακτος τυλίχθηκε στις φλόγες.
Η ειρωνεία της τύχης είναι πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ειδικά μετασκευασμένο για αεροδιακομιδές ασθενών και από τα συντρίμμια του ανασύρθηκαν νεκροί ο γιατρός και ο νοσοκόμος που ήταν μέλη του πληρώματος, ενώ ο πιλότος σώθηκε ως από θαύμα χωρίς καν ιδιαίτερα σοβαρό τραυματισμό…

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Pin It on Pinterest