Σύγκριση της Ελλάδας με τρεις ευρωπαϊκές χώρες σε κρούσματα και θύματα

Στη χαλάρωση στο εσωτερικό της χώρας και τον εφησυχασμό και όχι στον τουρισμό οφείλεται η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

Τα στοιχεία για τον κορονοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο κ. Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

Κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε και τρία γραφήματα, που δείχνουν την πορεία των αριθμών κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία σε διάστημα ενός εξαμήνου.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, στην Ελλάδα είναι 7.684, πολύ λιγότερα δηλαδή από τα 78.897 του Βελγίου, που έχει πληθυσμό 11 εκατ.

Οι νεκροί στην Ελλάδα από covid-19 είναι πλέον 235, ενώ στην Πορτογαλία των 10,3 εκατομμυρίων έχουν φτάσει τους 1.786.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ