Με τα πτυχία στο χέρι έτοιμοι για καταδύσεις οι απόφοιτοι της Σχολής Δυτών Καλύμνου

Απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους απόφοιτους της Σχολής Δυτών Καλύμνου

Έγινε σήμερα η απονομή των διπλωμάτων στους απόφοιτους της Σχολής Δυτών Καλύμνου, οι οποίοι  ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον κύκλο σπουδών.

 

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής  και παρουσία του Δημάρχου Καλυμνίων,  Γιάννη Γαλουζή, του προέδρου του ΔΛΤ,  Σάκη Τηλιακού,  του Διοικητή της Σχολής,  Πλωτάρχη Λ.Σ.  Εμμ. Μαρκάκη, του Λιμενάρχη και των περιφερειακών συμβούλων Κ. Σταυλά και Μ. Μπούκη και φυσικά των αποφοίτων δυτών, έγινε η απονομή των διπλωμάτων. 

Οι 16 απoφοιτήσαντες από την μοναδική Σχολή στο είδος της, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους,  που διήρκεσε 40 ημέρες, θεωρούνται πλέον πιστοποιημένοι δύτες και να επισημανθεί πως ανάμεσά τους είναι και μια νεαρή γυναίκα από την Κάλυμνο.

 Η εμπειρία των εκπαιδευτών και η παράδοση στις καταδύσεις της Καλύμνου, μια δραστηριότητα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πορεία του τόπου, αποτελούν εγγύηση για την κατάρτιση και το επίπεδο των γνώσεων, που παρέχονται από την Σχολή Δυτών του νησιού.

Η λειτουργία της Σχολής πρέπει να είναι μόνιμο μέλημα των αρχών του τόπου και να μην υποβαθμίζεται η σημασία της για την ανάπτυξη του νησιού. Εκτός του ότι μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης όσων ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και πιστοποίηση στον τομέα των καταδύσεων, παράλληλα θα μπορέσει να στηρίξει την περαιτέρω εξέλιξη  του Καταδυτικού Τουρισμού στο νησί.

 (φώτο από Π. Ταβουλάρης και kalymnos-news.gr)

“Παλμός της Καλύμνου”

Pin It on Pinterest

Share This